Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Órákig lángolt Micimackó otthona

Órákig lángolt Micimackó otthona

Színes

Órákig lángolt Micimackó otthona

Színes

MM 20:33

Milne a saját fiáról mintázta Róbert Gidát, gyermeke játékairól pedig Micimackót és barátait. Az író otthona mellett feküdt az ashwoodi erdő, a mese Százholdas pagonya, aminek jelenős része égett le múlt vasárnap éjjel.

Vasárnap éjjel ütött ki tűz az angliai Kelet-Sussex-ben lévő ashwoodi erdőben, amelyről Milne Micimackó híres Százholdas pagonyát mintázta.

A sajnálatos eset okai egyelőre tisztázatlanok, de nem valószínű, hogy szándékos gyújtogatás történt volna. A helyszínen hat mentőcsapat dolgozott a lángok megfékezésén, amit megnehezített az eső ellenére is rendkívül száraz aljnövényzet. A tűzoltóság közlése szerint a kár harmincöt hektárt érint.

A Micimackó szerzője, A. A. Milne az erdő közelében lévő Cotchford Farm-on élt az 1920-as években, amikor világhírűvé vált könyvét írta. Ez az erdő volt az ihletője a Százholdas pagonynak, ami a történetben Micimackó, Tigris, Nyuszi, Malacka, Füles és a többiek otthonául szolgált.

Forrás: MPR News


Az ashwoodi erdő a High Weald kiemelkedő természeti szépségű területének szívében fekszik Anglia délkeleti részén. A tűzvész valószínűleg a helyi madárvilágnak okozhatta a legnagyobb károkat, hiszen a fészkekben ilyenkor már költésre váró tojások szoktak lenni, de félő, hogy sok hüllő és kétéltű is elpusztult.

Borítókép: ntd.com