promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Órákig lángolt Micimackó otthona
Borítókép:  ntd.com
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Milne a saját fiáról mintázta Róbert Gidát, gyermeke játékairól pedig Micimackót és barátait. Az író otthona mellett feküdt az ashwoodi erdő, a mese Százholdas pagonya, aminek jelenős része égett le múlt vasárnap éjjel.

Vasárnap éjjel ütött ki tűz az angliai Kelet-Sussex-ben lévő ashwoodi erdőben, amelyről Milne Micimackó híres Százholdas pagonyát mintázta.

A sajnálatos eset okai egyelőre tisztázatlanok, de nem valószínű, hogy szándékos gyújtogatás történt volna. A helyszínen hat mentőcsapat dolgozott a lángok megfékezésén, amit megnehezített az eső ellenére is rendkívül száraz aljnövényzet. A tűzoltóság közlése szerint a kár harmincöt hektárt érint.

A Micimackó szerzője, A. A. Milne az erdő közelében lévő Cotchford Farm-on élt az 1920-as években, amikor világhírűvé vált könyvét írta. Ez az erdő volt az ihletője a Százholdas pagonynak, ami a történetben Micimackó, Tigris, Nyuszi, Malacka, Füles és a többiek otthonául szolgált.

Forrás: MPR News


Az ashwoodi erdő a High Weald kiemelkedő természeti szépségű területének szívében fekszik Anglia délkeleti részén. A tűzvész valószínűleg a helyi madárvilágnak okozhatta a legnagyobb károkat, hiszen a fészkekben ilyenkor már költésre váró tojások szoktak lenni, de félő, hogy sok hüllő és kétéltű is elpusztult.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás