promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így kell sikerrel harcolni a globális felmelegedés ellen
Borítókép:  AFP/Tony Karumba
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Tsavo Nemzeti Park egy részében újra növekedni kezdett az állat populáció, miután a helyi egyházközösség tagja, egy saját pénzén vásárolt locsolóautóval viszi a vizet a mesterségesen kiásott itatókba. Ő így harcol a globális felmelegedés ellen.

A kenyai Tsavo Nemzeti Parkban ugyanaz a súlyos probléma kínozza az állatokat, mint bárhol máshol Afrikában: nincs víz. A globális felmelegedés miatt olykor hónapok telnek el anélkül, hogy eső esne, a vadállatok pedig idővel elvándorolnak, ivóvíz után kutatva.

Egy Patrick Kilonzo Mwalua nevű férfi, aki a helyi katolikus egyházközösség egyik önkéntese, úgy határozott, hogy ebből elég, és új esélyt kell adni a vadon élő állatoknak. 2016-ban azt látta, hogy egy bivaly értetlenül áll az előtt a lyuk előtt, mely korábban tele volt vízzel. Egy csepp sem volt benne.


„Szöget ütött a fejembe, hogy ez nem maradhat így, ezért megkérdeztem a közösség vezetőit, van-e mód arra, hogy vizet juttassunk az állatoknak. Vettem a megtakarításomból egy 10 ezer literes vízszállító autót, és elkezdtünk új árkokat kiásni a park területén. Majd ezeket megtöltöttük vízzel”

– mondta el egy virális videóban a férfi.

Segítőivel naponta jártak ki a mesterséges itatókhoz, melyeket ők alakítottak ki, Húsz ilyen kis tavat hoztak létre, és napi szinten ügyelnek a fenntartásukra. Bivalyok, zebrák, sőt elefántok tértek vissza a térségbe, miután rájöttek, hogy van ivóvíz.

Patrick gyerekkora óta nem látott olyan állatpopulációt, mely most jelen van a parkban. Áldásos tevékenységének, s segítőinek köszönhetően újra növekszik a térségben az állatállomány. Erőfeszítéseit a kenyai elnök kitüntetéssel köszönte meg.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás