Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Kimúlt a valaha volt legidősebb aranyhal

Kimúlt a valaha volt legidősebb aranyhal

Színes

Kimúlt a valaha volt legidősebb aranyhal

Színes

Gaba - 2019.04.26. 12:31

Szerdán elpusztult George, az aranyhal, aki egy angol házaspár háziállata volt. 44 évig élt, miközben az aranyhalak átlagosan 5-10 évig élnek. A Guiness Rekordok Könyve alapján ő volt a legidősebb, akváriumban tartott aranyhal.

Egy worcesteri házaspáré volt az aranyhal aggastyán, aki szerdán pusztult el akváriumában. Negyvennégy évet élt, ami már-már bibliai kor, főleg egy aranyhal esetében.

Gazdája, Keith egy vásárban nyerte a George névre hallgató halat még 1974-ben Freddel együtt, aki szintén egy aranyhal volt. Akkori barátnőjének, Marynek ajándékozta a két állatot, aki ma a felesége.

Az unilad.com cikke szerint Fred 42 évesen halt meg két évvel ezelőtt, már ő is hihetetelenül öregnek számított, az aranyhalak ugyanis átlagosan 5-10 évig élnek. George idén múlt 44 éves, már nehezen tudott úszni, és szerdán kimúlt.

„A család teljes jogú tagja volt, de Fred halála óta nem volt a régi. Egy ideje már nehezen tudott mozogni. Hogy mi volt hosszú életének a titka? A rendszeres testmozgás, s diétás étkezés és a sűrű vízcsere”

– mondta a portálnak Mary.

A Guiness Rekordok könyve szerint a valaha volt legidősebb aranyhal 43 éves korában múlt ki, Tishnek hívták. Ha ez igaz, akkor mostantól George a csúcstartó.

Borítókép: George és Fred ketten együtt 86 évet éltek (metro.co.uk)