promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kimúlt a valaha volt legidősebb aranyhal
Borítókép:  George és Fred ketten együtt 86 évet éltek (metro.co.uk)
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Szerdán elpusztult George, az aranyhal, aki egy angol házaspár háziállata volt. 44 évig élt, miközben az aranyhalak átlagosan 5-10 évig élnek. A Guiness Rekordok Könyve alapján ő volt a legidősebb, akváriumban tartott aranyhal.

Egy worcesteri házaspáré volt az aranyhal aggastyán, aki szerdán pusztult el akváriumában. Negyvennégy évet élt, ami már-már bibliai kor, főleg egy aranyhal esetében.

Gazdája, Keith egy vásárban nyerte a George névre hallgató halat még 1974-ben Freddel együtt, aki szintén egy aranyhal volt. Akkori barátnőjének, Marynek ajándékozta a két állatot, aki ma a felesége.

Az unilad.com cikke szerint Fred 42 évesen halt meg két évvel ezelőtt, már ő is hihetetelenül öregnek számított, az aranyhalak ugyanis átlagosan 5-10 évig élnek. George idén múlt 44 éves, már nehezen tudott úszni, és szerdán kimúlt.

„A család teljes jogú tagja volt, de Fred halála óta nem volt a régi. Egy ideje már nehezen tudott mozogni. Hogy mi volt hosszú életének a titka? A rendszeres testmozgás, s diétás étkezés és a sűrű vízcsere”

– mondta a portálnak Mary.

A Guiness Rekordok könyve szerint a valaha volt legidősebb aranyhal 43 éves korában múlt ki, Tishnek hívták. Ha ez igaz, akkor mostantól George a csúcstartó.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás