Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Lélegzetelállító drónfotó készült a Duna lakatlan szigetéről

Lélegzetelállító drónfotó készült a Duna lakatlan szigetéről

Színes

Lélegzetelállító drónfotó készült a Duna lakatlan szigetéről

Színes

Gabay Balázs 19:49

Kaszás Gergő készítette azt a dunai tájfotót, melyhez foghatót nem sűrűn látni. A madártávlatból, drónnal fényképezett képen a tavalyi rekord alacsony vízállás, a Duna homokdűnéi és egy kajakos látszik, de a képzelet egészen más kontextusba helyezi a felvételt. Megkapó látvány!

A víz ölelésében, ezzel a címmel szaladt szembe velem egy fotó a Facebookon, mely egészen elvarázsolt. A kép madártávlatból készült a Duna egyik szakaszáról, de első pillantásra olyan, mintha a Szahara pár dűnéjét nyakon öntötték volna világoszöld festékkel, s épp csak az egyik dűne teteje kandikálna ki a festéktengerből. A kizöldült homokbordák felett pedig mintha egy óriási kék ara repülne.

A valóságba Kaszás Gergő húz vissza, aki a képet készítette, s akitől engedélyt kértem, hogy használhassam a pazar fotót. A Duna neszmélyi szakaszánál lőtte tavaly októberben, amikor a nagy szárazság idején elkezdte drónnal dokumentálni a Duna rekord alacsony vízállását.

A képen egy lakatlan sziget látszik, ami gyakorlatilag csak akkor elérhető bárkinek, ha repülőn ül, vagy ha van egy csónakja, mint ahogy a srácnak a képen

- írta Gergő, aki egy Mavic 2 Pro drónnal készítette a felvételt mintegy 80 méteres magasságból.

A Duna vízszintje ezen a szakaszon helyenként 20-30 centiméter volt 2018 őszén, a kajakos a fotós elmondása szerint kikötött a homokdűnén, majd integetett a drónnak, és továbbhajózott.

Kaszás Gergő mintegy harminc éve a Dunakanyarban él, folyamatosan fotózza a természetet a folyó közelében. Az Év természetfotósa pályázaton tájak kategóriában egy ízben harmadik helyezést ért el, s egyéb hazai és nemzetközi fotó versenyen is díjazták már képét.

Borítókép: Facebook/Kaszás Gergő Photography