Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Hatszáz métert zuhantak a Mont Blanc-on, de túlélték

Hatszáz métert zuhantak a Mont Blanc-on, de túlélték

Színes

Hatszáz métert zuhantak a Mont Blanc-on, de túlélték

Színes

Promotions 10:41

Három hegymászó 50-85 fok meredekségű, jeges-sziklás falon bucskázott le a Mont Blanc-on máricus 30-án, s könnyebb sérülésekkel megúszta. Csodával határos sztori következik.

A Mozgásvilág Hóhatár nevű Facebook-csoportjában hihetetlen sztorit osztott meg az oldal kezelője. Az orosz-brit állampolgárságú Masha Gordon és társa egy perui mászásra melegítettek be az Alpokban, a Mont Blanc egyik meredek mászóútján március 30-án.

Egyszer csak felettük szikla és hóomlásra lettek figyelmesek, s azonnal a falhoz tapadtak. Amikor pár másodperc múlva lenéztek, jó kétszáz méterrel alattuk azt látták, hogy a hó „megmozdult”. Emberek hullottak le, nem sziklák. azonnal értesítették a chamonix-i hegyimentőket, majd leereszkedtek a lezuhant hegymászókhoz. Mashának és mászótársának mázlija volt, mert ha kicsit feljebb járnak a Eugster-kuloárban, akkor az alpinisták őket is magukkal rántják.

A hegymászónő utóbb elmesélte az egyik sokkos állapotban lévő hegymászónak ő mondta el, mi történt.

Összesen hatszáz métert zuhantak lefelé, de miután kórházba szálították őket, kiderült, hogy csodával határos módon megúszták az esetet könnyebb sérülésekkel. Úgy, hogy 50-85 fok meredekségű jeges-sziklás falon bucskáztak le. Több ez, mint mázli, de a hegyen nagyjából ennyin múlik, hogy valaki él, vagy meghal. 

 

Borítókép: AFP/Jean-Pierre Clatot

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria