promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
És azt tudta, hogy Robert Downey Jr. magyar származású?
Borítókép:  Frazer Harrison / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy kutatás szerint a színész felmenői tatai lisztkereskedők voltak.

A futballt huszonketten játsszák, a meccs 90 percig tart, és a végén mindig a németek nyernek. Mondta vala Gary Lineker. Hasonló elv az is – mármint bizonyos körökben –, hogy mindenki magyar származású. Bödöcs Tibor például egyik első fellépése során arról beszélt, hogy vannak olyan elméletek Búcsúszentlászlón, miszerint a Beatles tagjai szentgotthárdiak.

Erről audiovizuális bizonyíték 3:18-tól:

Na, de félre a tréfával, ugyanis a Magyar Hollywood Tanács nevű civil szervezet kiderített néhány dolgot Robert Downey Jr.-ról, a híres amerikai színészről. Például azt, hogy felmenői tatai lisztkereskedők voltak.

Robert Downey Jr. magyar szépapját Stern Jakabnak hívták, 1820-ban látta meg a napvilágot, és egész életében lisztkereskedőként dolgozott Tatán és környékén. Stern Jakab felesége a Tatán 1828-ban született Deutschländer Eleonóra volt. Most mindketten a tatai zsidó temetőben nyugszanak. Stern Jakab halála után Deutschländer Eleonóra újra férjhez ment, és Deutsch Simonnal közösen kibéreltek egy malmot Tata határában, Szomódon. Az 1879-en ismét megözvegyült Deutschländer Eleonóra a szomódi malom bérleti jogát a lányának, Ilkának adta át. Stern Ilka férjét Ormay Rudolfnak hívták, 1836-ban született Magyarországon, és szintén New York-ban hunyt el 1909-ben. Stern Ilka és Ormay Rudolf négy gyermeket nevelt, közülük a legfiatalabbként született Ella Eleonóra volt Robert Downey Jr. dédnagymamája. Az Ormay-házaspár az 1880-as évek végén vándorolt ki Amerikába, ott kötött házasságot Eleanore Ella Ormay 1911-ben James McLauchlen-nel, és az ő kapcsolatukból született Betty McLauchlen, vagyis Robert Downey Jr. nagymamája. Most a leszármazási vonalon már el is érkeztünk a filmsztárhoz: Betty McLauchlen férjét Robert Eliasnak hívták, ők adtak életet a Robert Elias néven született Robert Downey Sr.-nak, vagyis Robert Downey Jr. édesapjának.

írják.

Kész, ennyi. Mostantól mindenki tudja az igazat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás