Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

20 millió tulipán egy helyen: Kína lehajrázta „Európa kertjét”

20 millió tulipán egy helyen: Kína lehajrázta „Európa kertjét”

Színes

20 millió tulipán egy helyen: Kína lehajrázta „Európa kertjét”

Színes

Promotions 17:01

A tulipán ugyan Hollandia jelképe, és sokáig az országban volt megtalálható a világ legnagyobb tulipános kertje. Azonban Kína, ahogy sok másban, ebben is lekörözte a világot: most már a Csöcsiang melletti Yan Teng kertben található a legtöbb tulipán. Szemrevaló videó következik!

Március végén kezdtek el terjedni a világhálón a Yan Teng farmon látható tulipántenger fotói, s a csodálatos virágmezőről készített drónfelvétel. A Csöcsiang város közelében létesített kertészet látványa lenyűgöző, mintegy 20 millió tulipán virágzik egyszerre.

A telepet turisták előtt is megnyitották – érthető okokból.

Az Ázsiában őshonos tulipánt a törökök hozták be Európába, s a virág idővel Hollandia jelképe lett. A holland Lisse város melletti Keukenhofot Európa kertjének is szokás nevezni. 1949-ben néhány virágkereskedő hozta létre, s a 2000-es évekre ez lett a világ legnagyobb tulipános kertje, mintegy 7 millió szál tulipánt nevelgetnek itt.

A kert március és május között látogatható, a kontinensen máig ez a legnagyobb ilyen típusú kert (bővebben ebben a cikkben olvashat a kertről), világviszonylatban viszont már a kínaiak állnak az élen a fenti parkkal.

Borítókép: cgtn.com