promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
20 millió tulipán egy helyen: Kína lehajrázta „Európa kertjét”
Borítókép:  cgtn.com
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A tulipán ugyan Hollandia jelképe, és sokáig az országban volt megtalálható a világ legnagyobb tulipános kertje. Azonban Kína, ahogy sok másban, ebben is lekörözte a világot: most már a Csöcsiang melletti Yan Teng kertben található a legtöbb tulipán. Szemrevaló videó következik!

Március végén kezdtek el terjedni a világhálón a Yan Teng farmon látható tulipántenger fotói, s a csodálatos virágmezőről készített drónfelvétel. A Csöcsiang város közelében létesített kertészet látványa lenyűgöző, mintegy 20 millió tulipán virágzik egyszerre.

A telepet turisták előtt is megnyitották – érthető okokból.

Az Ázsiában őshonos tulipánt a törökök hozták be Európába, s a virág idővel Hollandia jelképe lett. A holland Lisse város melletti Keukenhofot Európa kertjének is szokás nevezni. 1949-ben néhány virágkereskedő hozta létre, s a 2000-es évekre ez lett a világ legnagyobb tulipános kertje, mintegy 7 millió szál tulipánt nevelgetnek itt.

A kert március és május között látogatható, a kontinensen máig ez a legnagyobb ilyen típusú kert (bővebben ebben a cikkben olvashat a kertről), világviszonylatban viszont már a kínaiak állnak az élen a fenti parkkal.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás