Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Drámai felvételek arról, hogyan mentik a bajba került tengerjáró utasait

Drámai felvételek arról, hogyan mentik a bajba került tengerjáró utasait

Színes

Drámai felvételek arról, hogyan mentik a bajba került tengerjáró utasait

Színes

Promotions - 2019.03.24. 09:09

Az utasok közül többen megsérültek a hullámok fogságában rekedt meghibásodott luxushajón.

Meghibásodtak egy tengerjáró luxushajó motorjai Norvégia nyugati partjainak közelében, ezért a fedélzeten tartózkodó több mint 1300 embert ki kell menteni – közölte még szombaton a norvég rendőrség.

Míg a meteorológusok azt mondták, hogy a tengeren óránkénti 70 kilométeres sebességű szél fúj, és 6-8 méteres hullámok tombolnak.

A Viking Sky nevű hajó irányíthatatlanul sodródott More og Romsdal megye partjainak közelében a szárazföld felé, és vészjelzést adott le. A korszerű, 2017-ben vízre bocsátott hajó a Viking Cruises csoport tulajdona, és a vállalat weboldala szerint 930 utas fogadására képes. Később a legénységnek az egyik motort sikerült beindítania, és a hajót a partoktól két kilométerre lehorgonyozták.

Az eddig kimentettek közülük néhányan azt mondták, hogy éppen ebédeltek, amikor a hajó rázkódni kezdett, ablakok törtek be, és víz dőlt be rajtuk.

„A helikopterezést jobb szeretném elfelejteni. Nem volt vicces”

– idézte fel a történteket egy amerikai utas az NRK norvég televíziónak.

Az időjárás-előrejelzés szerint a szél iránya a későbbiekben változni fog, ami komoly problémákat okozhat a veszteglő hajónak.

A norvég sajtó eközben arról ír, hogy továbbra is helikopterrel, egyesével mentik ki az utasokat és eddig 338 utast sikerült a szárazföldre szállítani.

Az adatok szerint a Viking Sky március 14-én futott ki a nyugat-norvégiai Bergen városból 12 napos utazásra, amelynek során Narvik, Alta, Tromsö, Bodo és Stavanger városokban állt meg. Az utazás kedden ért volna a nagy-britanniai Tilbury kikötőjében.

Borítókép: Forrás: themercury.com.au