promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy taxisofőr lett az első, aki márciusban átúszta a Balatont
Borítókép:  Krausz Andrea
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Zimányi András taxisofőr a sporttörténelem része lett. Tavaly nyáron hosszában úszta át Balatont, most azért rövidebb utat választott, a lehető legrövidebbet. Hideg zuhannyal kezdte a felkészülést a hétfokos vízre, amelyben végül 35 percig úszott. Célba ért, de a vízimentők inkább melegen ajánlják a magyar tengert. 

Zimányi András 35 perc alatt úszta le a Szántód és Tihany közötti 1200 méteres távot, ezzel olyasmit tett, amit még senki.  

A taxisofőrként dolgozó Zimányi András egész télen készült a megmérettetésre.

Tavaly nyáron hosszában is átúszta a Balatont – adta hírül a Like Balaton A vízimentők oldala alapján a tavalyi hosszanti kísérlet során majdnem 54 órára volt szüksége a 80 kilométeres táv leküzdéséhez, most vasárnap ez gyorsabban ment. A helyszíni riport szerint a hátán egy mentőhevederrel a szántódi rév keleti mólószáráról lépett a bokáig érő vízbe, kiintegetett a nézelődőknek, majd belevetette magát a Balatonba. 35 perc után Tihanyban, a révtől keletre fekvő csónakkikötőnél ért partot.

Mint mondta: 

„Novemberben Szlavitsek Tünde, a La Manche átúszója tanácsára hidegvizes zuhanyokkal kezdtem a felkészülést,

december elejétől pedig Pesti Balázs barátommal rendszeresen csobbantunk a nyílt vízen. Eleinte még csak jéghártya volt a Gyömrői tavon, aztán később léket kellett vágnunk hozzá. Ezek rövidebb idejű vízbentartózkodások voltak mozgás nélkül.

Most euforikus állapotban vagyok, és meg tudnék enni egy fél disznót.”

Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának vezetője hozzátette: 

„Szakápolóval, egy vízbe ugrásra felkészült mentőssel biztosítottuk az úszást. Hosszútávúszókat számos alkalommal biztosítottam, de ilyen, hogy márciusban valaki Tihany és Szántód között átússza a tavat, ilyen még nem volt, ő az első.

Nagyon tisztelem az ilyen sportteljesítményt, de másnak nem ajánlom!

A hétköznapi ember 5-10 perc közötti időt bír ki a hideg vízben és gyorsan szélsőséges állapotba kerülhet a szervezete.”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás