Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Tinédzserek mentettek meg egy síliftről lógó kisfiút

Tinédzserek mentettek meg egy síliftről lógó kisfiút

Színes

Tinédzserek mentettek meg egy síliftről lógó kisfiút

Színes

Promotions 13:24

Egy Vancuver melletti kanadai síközpontban, Grouse Mountainban véghezvitt egyedi mentőakciótól cikkez a kanadai sajtó. Hősként ünneplik azokat a fiatalokat, akik kreatív megoldással hoztak le egy síliftről egy bajba jutott nyolcéves kisfiút.

Kanada legújabb kori hősei azok a kis srácok, akik a Grouse Mountain-beli sípályán megmentettek egy nyolcéves kisfiút.

A Vancuver melletti síparadicsomban a fiú édesapjával ült egy síliften, amikor valamilyen oknál fogva elkezdett lefelé csúszni az ülésen. Édesapja fogta a kezét, miközben a többméteres magasságban himbálózott és segítségért kiabált. A felvonót ugyan leállították, de ebben a helyzetben csak úgy lehetett volna szakszerűen kimenteni a gyereket, ha alulról szedik le valahogy.

Erre azonban nem volt idő, így akcióba lépett egy csapat síző gyerek.

A sípályát az erdőtől elválasztó műanyag kerítést kitépték a helyéről, kifeszítették, beletettek egy szivacsot, és a liftről lelógó fiú alá álltak. Rövid kérlelés után rábírták, hogy rúgja le a lábáról a síléceket, engedje el apja kezét, s ugorjon le. Az akció sikerrel zárult, s az ötletes mentés szervezőit azóta hősként ünnepli a kanadai sajtó.

A pár tizenéves fiú a síközpont vezetőjétől éves bérletet kapott ajándékba. A sícentrum sajtósa azt mondta a CNN-nek, a bajba jutott fiút kórházba szállították, ahol kiderült, hogy az ijedtségen kívül nem esett baja. Az esetet azért alaposan kivizsgálják.