promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Több mint 100 év házasság után szakított két óriásteknős
Borítókép:  Toledo Blade
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A szerelemnek múlnia kell... Bibi több mint száz év házasság után megunta Poldit: bár nincs is foga, kiharapott egy darabot társa páncéljából. Mindketten 1897-ben születtek, és gyorsan összejöttek. Ehhez képest sokáig bírta együtt a két óriásteknős, hiszen csak hét éve vesztek össze komolyabban Klagenfurtban. A szakítás viszont véglegesnek tűnik.   

Bibi és Poldi születésük után nem sokkal kerültek össze, és 115 éven át alkottak egy párt – írja az MNN-re hivatkozva a Sokszínű Vidék. Mindkét óriásteknős 1897-ben született, hamarosan megismerkedtek és néhány év múlva egy pár lettek. Korábban a svájci Basel állatkert lakói voltak,

az elmúlt 40 évben pedig a klagenfurti állatkertben éltek együtt.

A cikk szerint 2012-ben fordultak rosszra a dolgok a két teknős között. Mivel semmi különös nem változott a teknősök napi rutinjában, az állatkerti dolgozók magyarázata szerint Bibi egyszerűen megunta a partnerét. Erőszakossá váltak, különösen Bibi, és megharapta Poldit. Az újabb és újabb harcijelenet után az állatkert munkatársainak kellett szétválasztaniuk az egykori szerelmeseket. Az óriás teknősöknek ugyan nincsenek fogai, de

erős, éles állkapcsaik vannak, azzal harapott ki Bibi Poldi páncéljából egy darabot.

A dolgozók mindent megpróbáltak, hogy újra összeszoktassák a párt, közös játékokat csináltak, sőt, romantikus, jó hangulatú ételeket adtak nekik. Semmi nem használt. Mint az egyik munkatárs mondta: „Bibi nem akar újra együtt élni Poldival. Sziszeg rá, mint egy kígyó. Két házat építettünk, két szabadtéri létesítményt hoztunk létre, és két fürdőt készítettünk, még egy ablakot is telepítettünk a házaik közé, hogy messziről láthassák egymást, de semmi hajlandóság.”

Tehát maradtak külön, egymás közelében.

De az állatkert még nem adta fel. És ki tudja, hogy milyen szép jövő vár még a két legendára, hiszen az óriásteknősök élnek a legtovább az állatvilágban, nem ritka, hogy bőven túlélik a 100. születésnapjukat is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás