promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szerencsét hoz, ha pénzt dobálunk a repülőgép hajtóművébe?
Borítókép:  JetPhotos
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az utasok Fortuna kegyeit keresik a pénzdobálással szegény Lucky Airnél: egyre gyakrabban aprópénzt dobnak a gép hajtóművébe, hogy szerencsét hozzon az utazás alatt. Repülőszerencse, hogy eddig lebuktak, most egy férfi jelentkezett felszállás előtt. Másfél éve egy 80 éves hölgy volt a tettes.

Kínában a Lucky Air nevű légitársaságnak nincs nagy szerencséje mostanában az utasokkal, pedig ők éppen Fortuna kegyeit keresik. Az Angingből Kunmingbe repülni próbáló két hónapos Airbus A320neo bal oldali hajtóműve mellett két pénzérmét talált az egyik karbantartó, az Airlive-ra hivatkozó AirPortál cikke alapján. 

Szerencsére gyanút fogtak, és a fedélzeten kérdőre vonták az utasokat. Egy 28 éves, Lu nevű férfi jelentkezett, aki elmondta, azért dobta a pénzérméket a hajtóműbe, hogy szerencsét hozzon neki utazása során. Nem tudni,

a légitársaság nevének volt-e köze az akcióhoz.

Mindenesetre a járatot a légitársaság törölte, mivel az Airbus hajtóművét át kellett vizsgálni és ki kellett szedni belőle a bedobált aprót. A járaton 161 utas utazott volna, őket átfoglalták a másnapi járatra. A légitársaság közölte,

a járattörlés 21 ezer dollárjába került és jogi lépéseket fontolgatnak a férfi ellen.

A Shanghaiist kínai lap szerint ez legalább a negyedik hasonló eset, ebből kettő a Lucky Air járatával történt. Mint az AirPortál megemlíti, másfél évvel ezelőtt teljes megrökönyödés mellett számolt be arról a 80 éves kínai hölgyről, aki szintén azért dobott aprópénzt egy gép hajtóművébe, hogy szerencsét hozzon. 

Akkor az egyik utas arra lett figyelmes, hogy a hölgy még a beszállítás előtt pénzt dobál a járatot teljesítő Airbus A320-as hajtóművébe. Az esetet a fedélzeten tartózkodók azonnal jelentették, ezek után mindenkinek el kellett hagynia a gép fedélzetét.

A földi karbantartók órákon át keresték a pénzérméket, végül

egyet találtak meg a hajtóműben, nyolcat a környezetében

összesen 1,7 jüan (70 forint) értékben. A gép végül a menetrendhez képest öt órás késéssel tudott elindulni, majd miután rendben felszállt Sanghajból, biztonságban meg is érkezett Kantonba.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás