promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Darth Vader örülhet: hivatalos sport lett a fénykardpárbaj
Borítókép:  StarWars.com
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Franciaországban hivatalos sportként jegyezték be a fénykardpárbajt. George Lucas valószínűleg sosem gondolt erre.

Amikor George Lucas fejében létrejött mindaz, ami Star Warsként öltött testet az elmúlt jó 40 évben, valószínűleg még maga az „agy” sem gondolta, hogy megtörténik az, amiről most be fogunk számolni.

Az AP hírügynökség ugyanis jelezte,

Franciaországban hivatalos sportként jegyezték be a fénykardpárbajt.

Így van, jól látja minden fényes bottal valaha harcoló személy, Star Wars- vagy éppen csak fénykard-rajongó. Ami eddig otthon könnyen szórakozás volt, az mostantól a galloknál hivatalosan űzhető sport. A cél, hogy népszerűbbé tegyék az ország fiataljainak körében a sportolást, egyúttal a vívást is. Illetve az is a teljes képhez tartozik, hogy nem a filmekben látott fénykardokkal történik majd a harc, a fegyver ugyanis polikarbonátból készül és védőfelszerelés használata is kötelező lesz.

„Tényleg komoly gond a mai fiataloknál, hogy nem sportolnak semmit. Ami gyakorlásnak számít, azt is az ujjukkal végzik egy kanapén ülve” – mondta Serge Aubailly, a Francia Vívó Szövetség főtitkára.

A mérkőzéseket persze előre meghatározott szabályok szerint vívják: a találatokat bíró ítéli meg, egy csörte 3 percig tart, igaz, előbb véget ér, ha valaki eljut 15 pontig. Amennyiben mindkét vívó eljut tíz pontig, akkor a hirtelen halál dönt. 

S, ha már erre jár, merüljön el a fénykardpárbaj világában:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás