promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fehér szarvast fotóztak a Mátrában
Borítókép:  Jakab Lászlóné
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Fehér szarvasról legutóbb január elején tudtunk beszámolni, akkor Balaton-felvidéken vettek videóra egy albinót.

Egy bátonyterenyei fotós, Jakab Lászlóné szúrta ki a gyönyörű, fehér szarvast, és muszáj volt megörökítenie a pompás állatot – olvasható a concretemedia.hu oldalán. 

A honlapnak a fotós elmesélte, hogy

„A fehér szarvast a Mátraverebély-Szenkúti erdőben sikerült lefotóznom, tavaly láttam először. Nem kis öröm, hogy újra megcsodálhattam.

Öt éve kezdtem el a fotózással foglalkozni. A természet és az állatok szeretete gyermekkorom óta bennem van. Aztán úgy döntöttem, hogy amit látok, jó lenne megörökíteni. Magam és a szűkebb közönség számára is láthatóvá tenni. A fotózást nem tanultam, saját magam próbálkozok több, kevesebb sikerrel. A fotókat itt szűkebb környezetemben készítem. (...) A kedvencem a Maconkai-víztározó és a környező erdők.

Szerencsém van, hiszen nagyszerű adottságokkal rendelkező helyen élek.

Sokan elmennek a természet csodái mellett. Engem viszont ámulatba ejt egy gyönyörű naplemente is.”

Fehér szarvasról legutóbb január elején tudtunk beszámolni, akkor Balaton-felvidéken vettek videóra egy albinót. Sugár László vadbiológus korábban a Sonline-nak elmondta:  

A pigmenthiányos állatok nem élveznek védettséget, ki lehet lőni őket. A népi babona szerint az a vadász, aki egy fehér őzet, vagy szarvast lő ki, egy éven belül meghal.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás