promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Narancsszínű aligátorok tűnnek fel Dél-Karolinában
Borítókép:  wsoctv.com
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Dél-Karolinában megszokott látvány a kanálisok, tavak partján terpeszkedő aligátor. Az már kevésbé, ha naracsszínben tündökölnek a pikkelyei. Két év alatt a második furcsa kinézetű krokodilt szúrták ki a szabadban.

A dél-karolinai Bluffton város mellett két olyan aligátort is láttak helyiek, melyekhez hasonlót korábban még soha. A wjcl.com cikke szerint, melyet azóta eltávolítottak, a hüllők pikkelyei narancssárgán pompáznak. Narancssárga színű aligátort pedig nem ismertek eddig a tudósok.

Nem valószínű, hogy az aligátorfélék családja új fajjal bővült volna, s a dél-karolinai Természetvédelmi Hivatal munkatársa, David Lucas is erről beszélt a CNN-nek. Ennél jóval valószínűbb, hogy a krokodilok olyan helyen tölthettek el sok időt, ahol a rozsda beleette magát a bőrükbe.

Az aligátorok télen olyan környezetet keresnek, ahová be tudják ásni magukat, kvázi hibernálni tudják magukat egy időre. Ez lehet olyan hely is egy csatornában, ahová fémtárgyak sodródnak, melyek elkezdenek rozsdásodni. Ha egész télen rozsdás vízben, sárban fekszenek, akkor simán elképzelhető, hogy a rozsda színe kiül a bőrükre

– mondta a kutató.

A CNN cikke szerint nem ez az első eset, hogy narancsszínben pompázó aligátort szúrtak ki a környéken. A Blufftontól mintegy 150 kilométerre fekvő Charlestonhoz közeli tó partján két éve szinte ugyanebben az időszakban szúrt ki egy bámészkodó egy színes krokodilt. Ez is növeli a valószínűségét annak, amit David Lucas a CNN-nek nyilatkozott.

A szakember azért felhívja a figyelmet, hogy továbbra sem érdemes közelről szemlélni az aligátorokat, még akkor sem, ha szokatlan színben pompáznak.

„Húsevő ragadozókról beszélünk, akik vadon élnek. Tisztelni kell őket, s meg kell tartani a 60 lépés távolságot.”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás