promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szitává lőtték a rendőrök a kocsijában alvó rappert
Borítókép:  Youtube
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az amerikai rendőrök és a fekete-amerikiak közti ellentétet pontosan az olyan esetek élezik ki egyre inkább, mint Willie Bo rapperé. A zenész autójában aludt, amikor hat rendőr tüzet nyitott rá. Családtagjai szerint teljesen értelmetlen volt, ami történt, s az egész beleillik abba, ahogy a helyiekkel nap mint nap bánnak az egyenruhások.

Rendőrök agyonlőtték a Willie Bo néven ismert (eredeti neve Willie McCoy) rappert a San Franciscóhoz közeli Vallejo városban vasárnapra virradó éjszaka. A tragédiába torkolló lövöldözés egészen furcsa körülmények között történt. A zenész a Taco Bell gyorsétteremlánc egyik étterme előtt aludt a kocsijában, a Guardian beszámolója szerint fegyver volt nála. A rendőrség még nem ismerte el, hogy ő lenne az, a család azonban igen. McCoy a vallejói FBG nevű együttesben rappelt. 

Az egyenruhásokat a Taco Bell egyik munkatársa hívta ki, mert úgy látta, hogy egy bizonytalan külsejű ember alszik az autójában az étterem előtt. A rendőrök zárva találták a kocsit, melynek járt a motorja. Megpróbálták felébreszteni kintről a férfit, de nem reagált, csak akkor mozdult meg, amikor erősítést hívtak. A jelentés szerint arra szólították fel, hogy mutassa a kezét, de ő a kézifegyver felé nyúlt. A vallejói rendőrség tájékoztatása szerint ekkor hat rendőr több irányból tüzet nyitott a rapperre, és négy másodpercen át lőtt, mert „féltette a testi épségét”.

Willie Bo és az FBG egyik ismert száma: 

Willie Bo nem a klasszikus gengszterrapper alkat volt, de azért az ő klipjeiben is számolják időnként a dollárokat a fiúk az utcán, és behúzott kapucnis figurák pislognak ki a félig leengedett ablakú Mercedesekből. 

Családja úgy látja, kifejezetten rasszista indítékból történhetett, hogy egy alvó emberre hatan nyitottak tüzet anélkül, hogy az illető bárkire veszélyt jelentett volna.

Meg sem próbálták békésen rendezni a helyzetet, A rendőrségnek az a dolga, hogy letartóztassa azokat, akik vétenek a törvény ellen, nem pedig az, hogy a kezükbe vegyék a törvényt. Maguk nem bírók, esküdtek és hóhérok. A rendőrök nem tisztelik a feketéket, s akkor is erőszakosan lépnek fel, ha azok nem jelentenek fenyegetést rájuk nézve. Soha nem fogjuk kiheverni, ami történt

- nyilatkozta a Guardiannek McCoy bátyja, Marc.

Senki sem bízik a rendőrökben itt Vallejóban, állandóan zaklatnak minket. A rendőrség elkezdte levadászni azokat a fiatal feketéket, akik beleillenek azoknak a profiljába, akiket el kell kapniuk. Willie beleillet ebbe a karakterbe, hip-hoppal foglalkozott, célponttá vált

- mondta a Guardiannek David Harrison, McCoy unokatestvére.

Számos olyan videó fellelhető különböző videómegosztókon, ahol vallejói rendőrök szükségtelennek tűnő módon alkalmaznak brutális erőszakot őrizetbe vétel idején, s emiatt a helyi feketék folyamatosan tüntetnek ellenük.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás