Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Könyveket ad a gyorsétterem a Happy Meal mellé

Könyveket ad a gyorsétterem a Happy Meal mellé

Színes

Könyveket ad a gyorsétterem a Happy Meal mellé

Színes

MM 08:42

Ezentúl regényeket kapnak az új-zélandi gyerekek a kedvelt gyerekmenü mellé.

Érdekes és rendkívül hasznos kampányba kezdett a McDonald’s új-zélandi hálózata. A jól ismert Happy Meal menühöz járó műanyag játékok helyett ezentúl könyveket adnak ajándékba. Elsőként a norvég származású, de angol nyelven író Roald Dahl regényeit nyomtatták ki nyolcszáz ezer példányban, hogy ezekkel helyettesítsék a műanyag Hello Kittyket és versenyautókat. A cél egyértelmű, ezzel is olvasásra szeretnék ösztönözni a gyermekeket.

Szeretnénk segíteni a szülőknek, hogy az olvasás élményét könnyebben megszerettessék a gyermekeikkel.

– nyilatkozta Jo Mitchell, a McDonald's New Zealand marketing igazgatója.

A Dahl-regények rendkívül népszerűek Új-Zélandon, szülők generációi nőttek fel a Charlie és a csokigyár, a Matilda vagy a Szofi és a Habo bájos karaktereinek történetein. Az akció szervezői emiatt is remélik, hogy a szülőknek legalább akkora élmény lesz a könyvek újraolvasása, mint a gyerekek számára.

Forrás: metro.co.uk


Hiszen a dolog kulcsa abban rejlik, hogy milyen példát látnak maguk előtt. Rengeteg, az olvasási szokásokat vizsgáló felmérés és statisztika készült már, amelyekből kiderül, hogy akiknek meséltek kiskorukban, azok nagyobb valószínűséggel válnak később olvasó gyerekekké, majd felnőttekké. A témáról bővebben többek között itt olvashatnak.

Borítókép: Forrás: forreadingaddicts.com