promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így ne szálljunk le Európa legnehezebb repülőterén
Borítókép:  Aviation24.be
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Itt a leszállás során a pilótának a hegy irányába, felfelé kell letennie a repülőgépet az 537 méteres pályára. Külön vizsga kell hozzá. 

A bajok abból származtak, hogy túl későn ért földet egy francia Piper Malibu Mirage (F–GUYZ) a franciaországi Courchevel Altiport repülőtéren, ezért nem tudott megállni a futópálya végén. Így a hegyoldalnak, egészen pontosan egy hófalnak ütközött.

Mint az Aero-magazin írja, a francia Alpokban lévő courcheveli repülőteret a világ második legnehezebben megközelíthető repülőtereként tartják számon a nepáli Lukla után.

A futópálya egy hegyoldalon van, amelyet csak egy irányból lehet használni,

méghozzá úgy, hogy a leszállás során a pilótának a hegy irányába, felfelé kell letennie a repülőgépet az 537 méteres pályára. A repülőtér eleve csak jó látási körülmények közepette használható, és csak meghatározott repülőgép típusok használhatják. A pilótáknak pedig külön vizsgát is kell tenniük ahhoz, hogy önállóan landolhassanak az Altiporton, ami közben vonzó célpont a tehetős síelőknek, hiszen kiváló síterepet találunk a környéken.

A magyar portál információi szerint a gépen tartózkodók „csak” sérüléseket szenvedtek a baleset során. Nézzünk azért egy sikeres, népszerű leszállást. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás