Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Hatalmas biciklis bukás lett a szarvas elütéséből

Hatalmas biciklis bukás lett a szarvas elütéséből

Színes

Hatalmas biciklis bukás lett a szarvas elütéséből

Színes

AA 12:00

A csigolyatörést ilyen esetben még orvos sem tudja biztosan kizárni a helyszínen, csak speciális rögzítéssel szállítható a sérült.    

Akár tragédiával is végződhetett volna az arizonai baleset, amelynek során egy kerékpáros előtt próbált átszaladni egy szarvas – sikertelenül. Reed Soehnel az 1500 méter magas Mount Lemmon szerpentinjén száguldozott lefelé, amolyan országúti versenyzőként, még hátra is tekintgetett (ahogyan valószínűleg az előtte jövő Bryan Reid is, vagyis a barátja, aki felvette), de a váratlan esemény máshol történt. Mint látszik, részben fejjel sikerült tompítani, ebből halálesettől kezdve csigolyatörésen át a combnyaktörésig minden benne volt.  

Utóbbival a képsorok alapján talán még ki is egyezett volna. Ám ő az upi.com cikke alapján lábtöréssel, zúzódásokkal, horzsolással megúszta. Mégcsak mentőt sem hívtak hozzá – ez azért nem volt bölcs dolog. A csigolyatörést ugyanis ilyen esetben még orvos sem tudja biztosan kizárni a helyszínen, csak speciális rögzítéssel szállítható a sérült.    

Mint a videón látszik, éppen szembe jött egy másik kerékpáros (éppen egy nővér), és Soehnel biciklije mellett a szarvassal majdnem ő is ütközött. Aztán, a hegy felől megjött egy egész hölgykoszorú (lánybúcsúból), köztük egy másik nővérrel, őt előbb a szálláshelyére vitték, és a vendéglátója vitte kórházba. (Maradjunk annyiban, hogy ha valakivel a Bükkben ilyesmi történik, ne nagyon mozgassuk, azonnal hívjunk mentőt.)

Soehnelnek így sokszorosan is szerencséje volt, a baleset másnapján hazavezetett a szomszédos Új-Mexikóba.

Borítókép: huffingtonpost.com