promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Általános iskolások leltek rá a váratlanul kikelt fülesbagoly-fiókára
Borítókép:  madarpark.hu
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Élénk, életerős és nem mellékesen jó étvágyú madárka, felnőtt korában egy kis gyakorlás után jó eséllyel kezdheti meg szabad életét.

A Bács-Kiskun megyei Miskéről kértek segítséget a madáfióka megmentéséhez. Mint a Hortobágyi Madárpark honlapja beszámol róla, a helyi általános iskola gyerekei nagy izgalommal állták körbe a földön ijedten kattogó jószágot. Az iskola egy tanára vette kézbe a madár sorsát. 

A megtaláló bagolyfiókaként azonosította a jövevényt, a park munkatársa viszont hitetlenkedve fogadta a meghatározást, kistestű bagolyként inkább kuvikra gondolt, melyről a megtalálót is sikerült meggyőznie: „A helyszínen gyors bemutatkozás után, előkerült a dobozba csomagolt kis meglepetés. Méreteiből adódóan szinte biztos voltam benne, hogy jó volt a meghatározás, kuvikon kívül más, nála nagyobb testű bagolyfaj nem igazán férne bele a dobozba. Mindenre számítottam, csak arra nem, hogy egy narancssárga szemű pehelygombóc bújik elő a dobozból. Nem volt más, mint egy éppen tollasodó erdei fülesbagoly-fióka. Záporoztak a kérdések a megtaláló részéről, jól tette-e hogy elhozta, lehet-e rajta segíteni."

Ezekre a kérdésekre a szokott körülmények ismeretében sem mindig egyszerű válaszolni, ez a helyzet viszont teljesen új volt – folytatódik a történet felelevenítése.

A fülesbaglyok márciusban költenek, a néhány hetes fiókák elindulnak felfedezni, a szülők pedig követik és táplálják őket. Eddig ezt remekül teljesítették, azonban felmerült a kérdés, hogy vajon meddig marad ilyen enyhe az idő, mikor kell a szülőknek a saját túlélésükért küzdeni. Alapesetben a fióka maradhatott volna, most mégis jobbnak láttuk elhozni. Élénk, életerős és nem mellékesen jó étvágyú madárka, felnőtt korában egy kis gyakorlás után jó eséllyel kezdheti meg szabad életét.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás