promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Neszmélyi Emil felért a Déli sark legmagasabb pontjára
Borítókép:  Facebook/Neszmélyi Emil Everest csúcsmászó
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Neszmélyi évek óta küzd azért, hogy megmássza az összes kontinens legmagasabb csúcsát, vagyis megcsinálja a Seven Summits-ot. Január 4-én kelt útra Magyarországról, hogy meghódítsa a Déli sark legmagasabb vonulatának főcsúcsát, a Vinson Massif legmagasabb pontját. Január 16-án ért fel a kis nemzetközi csapattal, mellyel Chiléből útra kelt, a sikeres csúcstámadásról hétfőn számolt be Facebook-oldalán.

2019. január 16-án magyar idő szerinti 21 órakor az Antarktisz legmagasabb pontjára, a Vinson 4892m magas csúcsára ért föl a magyar zászló. A pokoli hideg számos végtagot csonkított meg a szezonban ezen a nemes hegyen, távol minden segítségtől. Haláleset nem történt. Én természetesen most is vigyáztam magamra, de a hideg az Everesten tapasztalattal volt azonos. Már csak egy csúcs van hátra a Messner-féle 7 hegycsucsból. Hamarosan egy nagyon izgalmas beszámolóval jelentkezem az antarktiszi lét és mászás nehézségeiről, izgalmairól!


Neszmélyivel az indulás előtt hosszabb interjút közöltünk, melyet ide kattintva olvashat el.

A Seven Summits eddig egyetlen magyarnak sikerült: Németh Alexandra 2018-ban az Everest megmászásával teljesítette a kihívást.  

(Gaba)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás