promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A negyedik emeleten tart malacot a Magyar család
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Linát, a minnesotai törpemalacot négyhetes korában, egykilósan hozták el a tenyésztőtől – olvasható a Nógrád megyei hírportál riportjában. Előzőleg alaposan körbejárták a malactartást, utánaolvastak, kicsit meg is ijedtek. Végül mégis bevállalták. Nem bánták meg. Reszelt répával és almával, kukoricadarával etették, kiegészítésnek zabkását és gyümölcssűrítményeket kapott. A kismalac a banánért rajongott leginkább. Bálintra és feleségére, Viviennre úgy tekintett, mint egy gyermek a szüleire. Pici korában együtt is aludtak.

A törpesertések barátságos, tiszta és okos, engedelmes, ragaszkodó állatok. Az Egyesült Államokban kedvelt háziállatként tartják őket, de Európában is egyre többen foglalkoznak tenyésztésükkel. Valójában nem teljesen törpe méretűek, akár egy mázsásra is fel lehet hizlalni őket.
Lina most 35 kiló. Gazdái nem akarják, hogy túlságosan elhízzon, ezért nagyon odafigyelnek az étkeztetésére. Zöldségek, gyümölcsök alkotják diétás étrendjét, a szénhidrát tiltólistán van, bár vacsorára kutyatápot kap, így nyugodtan végigalussza az éjszakát.
Az első naptól kezdve szobatiszta. Imád fürdeni, szabályosan pancsol a kádban. Pici korában orrocskáját is bedugta a víz alá, és vidáman fújta a buborékokat.

Kutyákhoz hasonlóan érti az ül, fekszik parancsszavakat, hallgat a nevére és a család minden rezdülését kifigyeli.
Valódi látványosság, ha pórázon vezetve lemennek a társasház kertjébe kicsit turkálni vagy az utcán sétálni. Mindenkiből pozitív reakciókat, vidámságot vált ki.
Lina vérbeli nő: cipővel, virággal és csokoládéval könnyen le lehet venni a lábáról. Igaz, hogy a cipőket szereti rágcsálni és orrával labdaként görgeti őket. A virágok közül pedig a pitypang a kedvence, bármennyit meg tud enni belőle.

(Promotions via nool.hu)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás