Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Szarvasok fosztogatják Sirokot, járőrök védik a falut

Szarvasok fosztogatják Sirokot, járőrök védik a falut

Színes

Szarvasok fosztogatják Sirokot, járőrök védik a falut

Színes

Promotions 19:02
Sirok nevezetessége – ki ne tudná? – a vár, legalábbis, ha nincs január. De most január van, kemény tél, és éppúgy, mint egy éve, a szarvasoknak köszönhetően terjed Sirok híre. Más kérdés, hogy a sirokiak nem mind örülnek nekik. 

Tuza Gábor, a Mátra és a Bükk között elhelyezkedő falu polgármestere múlt héten közölt fotókat a Facebook-oldalán a faluban éjszakázó szarvasokról, mint írta: 
Mínusz tizenhatban simán korzóztak a szarvasbikák. A róka-móka csak érdekességként.
A korzózással még önmagában nem is volt gond, csakhogy a polgármester állítása szerint az egyértelműen túlszaporódó szarvasok elkezdték legelni azt is, amit nem kellett volna. 
A friss telepítésű császárfák lerágásával, az óvodánk udvarán lévő tuják megkopasztásával, a kerítés megrongálásával eddig legalább 350 ezer forintos kárt okoztak
– mondta Tuza Gábor a Sokszínű Vidéknek, hozzátéve, hogy az ultrahangos vadrisztás sem segített. Sőt az sem, hogy az óvoda kerítését 3 méteresre magasították. Más eszközhöz kellett fordulni, pontosabban fegyverhez. Mint a portálnak még elmondta: 
A vadásztársaság tagjai minden este 22 és hajnali 3 óra között autóval járőröznek a falu egész területén. Az ominózus vadváltó helyeken figyelnek és sörétes puskával lövéseket adnak le, természetesen nem a vadra, csak riasztásként. Azóta jelentősen csökkent a szarvasok jelenléte a belterületen. Nem szűnt meg, de érzékelhetően csökkent.
(AA)

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria