Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Újabb cég választja a vegán cipőt

Újabb cég választja a vegán cipőt

Színes

Újabb cég választja a vegán cipőt

Színes

Promotions 16:22
A Puma után a Hugo Boss divatcég legújabb, férfiaknak szóló kollekciójában olyan cipőket készített, amelyek nem tartalmaznak semmilyen állati eredetű anyagot.

A bőrt az ananász természetes levélrostjával helyettesítették, és szintén növényi alapú festéket használtak a színezéshez. A cipők újrahasznosított, hőre lágyuló poliuretán (TPU) talpúak, kék, fekete, narancssárga és sárga színben kaphatók. A vegán kialakításon kívül a csomagolásra is nagyon figyeltek, ezért újrahasznosítható és biológiailag lebomló papírdobozban árusítják majd a lábbeliket.
Hugo Boss vegan shoes dezeen 2364 col 15

Az ananásztextil rugalmas, jól szellőző anyag, ami éppen olyan erős és ellenálló, mint a bőr, az előállítása viszont sokkal kevésbé káros a környezet számára. A bőr megmunkálásához rendkívül sok vizet és vegyszereket használnak, az ananásztextil viszont a már meglévő ananásztermelés egyik mellékterméke.
Hugo Boss vegan shoes dezeen 2364 col 9

A levelek efféle felhasználása még az ültetvények farmereinek is kedvez, hiszen ezeket korábban semmilyen módon nem hasznosították. A becslések szerint 40 000 tonna ananász hulladék keletkezik évente világviszonylatban, melyet általában elégetnek vagy elrohasztanak a termelők, akik főként Brazíliában, Kínában, Thaiföldön és a Fülöp-szigeteken tevékenykednek.

Szakértők szerint az anyag alkalmas táskák és különböző kárpitok gyártására is, de az orvoslásban lehetséges felhasználási módjait is kutatják.

(MM)

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria