promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Meghal, aki kilövi a Balaton-felvidéken videóra vett albínó szarvast
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Albinó dám a Tapolcai-medencében. Már sokadjára találkozunk...
Ezt írta ki Varga Norbert a Facebook-oldalára, amikor közzétette a különleges állatról szóló videót. A minifilm a Tapolcai-medencében készült, a készítője a Sokszínű Vidéknek elmondta: 
A pontos élőhelyét nem szeretném elárulni, mert féltem a ritka állatot. Nem lenne jó, ha szenzációra éhes videósok, fotósok lepnék el ezt a vidéket, hogy drónnal kergessék őt és a feje felett 3-5 méteres magasságból videózzák. 
Tavaly márciusban Somogy-megyében találtak rá egy pigmenthiányos, hófehér őzbakra. Az esetről a Sonlinecikke számolt be, és idézte Sugár László vadbiológust:  
Ritkán a szarvasoknál is előfordul fehér bundájú egyed. A pigmenthiányos állatok nem élveznek védettséget, ki lehet lőni azokat. A népi babona szerint az a vadász, aki egy fehér őzet, vagy szarvast lő ki, egy éven belül meghal.


2014 decemberébenaz Jerry Kinnaman sztárvadász az amerikai Missouri-államban kilőtt egy albínó szarvast, és a mai napig ezzel dicsekszik Facebookos profilképén. A hozzászólásokban ezért agyon dicsérik az ismerősei, de a helyiek haragja és megvetése kíséri őt Cape Girardeou megyében. Számszeríjjal vitte véghez a hőstettet, ez az a fegyver, amelyet az 1100-as években pápai rendelkezéssel tiltottak be, mert az emberiséget a kipusztulástól féltették.

Mint látszik, a számszeríj a mai napig használatban maradt, sőt többen alkotják az emberiséget, mint valaha. Csak az emberség veszett ki néhány helyen. 

(AA)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás