Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Lagzi Lajcsi vonatozott, és meglelte lelki békéjét

Lagzi Lajcsi vonatozott, és meglelte lelki békéjét

Színes

Lagzi Lajcsi vonatozott, és meglelte lelki békéjét

Színes

Promotions 14:25
Arról már mi is beszámoltunk, hogy Galambos Lajos tervebe vette, hogy végigmegy az El Caminón, vagy legalább is annak egy részén. Most a Borsnak mesélt arról az öt napról, amit a civilizációtól távol töltött:
Egy bottal és egy tizenegy kilós hátizsákkal vágtam neki a spanyol spirituális zarándokútnak. Nem volt nálam egyéb, csupán egy túrabakancs, alsónemű, váltóruha, egy fogkefe és egy fordítógép, ami a kommunikációban segített.
A zenész A Coruña nevű várostól egészen Santiago de Composteláig gyalogolt:
Naponta több mint húsz kilométert gyalogoltam a lelki megnyugvásért. Elképesztő és semmihez sem fogható utazás volt ez, aminek én bár csak egy rövid szakaszát tettem meg, mégis nagy hatást gyakorolt rám. Az első nap zarándokok szállásoltak el, az elkövetkezendő négyben pedig vendégházban húztam meg magam. Elég hideg volt, de ez nem is a luxusról és a fényűzésről szólt. Szerény körülmények között éltem, kézzel mostam a ruháimat, és elmerültem a gondolataimban. Meditáltam, megtisztultam, lelki békét nyertem. És rengeteget gyalogoltam, de bevallom: a százharminc kilométeres távból kilencvenet tudtam csak megtenni, mert az utolsó szakasz előtt izomgörcsöt kaptam, injekcióval próbálták csillapítani a fájdalmamat, de nem lett jobb, úgyhogy az utolsó negyven kilométert csak vonattal tudtam megtenni.
Az elmúlt hónapok megpróbáltatásai miatt volt szüksége arra, hogy elvonuljon és végig tudja gondolni mindennapjait:
Imádom a gyerekeimet és a feleségemet, de még a családom sem hiányzott ez idő alatt. Erre az útra úgy volt szükségem, mint egy falat kenyérre. A Caminónak köszönhetően minden negatív gondolatot, érzést, ami nyomta a szívemet, el tudtam engedni. Más emberként tértem haza, rájöttem, hogy min kell változtatnom, mi és ki az, ami, aki fontos az életemben. Eddig foggal-körömmel ragaszkodtam a tárgyi dolgokhoz, a kényelemhez, ide pedig eljöttem egy szakadt pólóban és egy váltó felsőben, és talán sohasem voltam ennyire kiegyensúlyozott és nyugodt, mint Spanyolországban. Igen tanulságos út volt, ahová egyszer a gyermekeimmel is visszatérek, mert még rengeteg tanulnivalónk van az életben!
(Promotions)

Borítókép: forrás: RTL Klub

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria