Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Havazásban indulhatnak vissza Nyugat-Európába a magyar munkavállalók

Havazásban indulhatnak vissza Nyugat-Európába a magyar munkavállalók

Színes

Havazásban indulhatnak vissza Nyugat-Európába a magyar munkavállalók

Színes

Promotions 14:52
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint péntek estig országszerte megszaporodhatnak a felhők, főként keleten helyenként kisebb havazás is lehet, majd a délutáni óráktól északnyugat felől beborul az ég, és egyre többfelé várható havazás. A szél ezzel párhuzamosan csendesedik. A levegő délután maximum -3 fokig zuhan, éjszaka akár -5 ötig.

Szombat reggelig döntően hó, majd nyugat felől elsősorban a Dunántúlon havaseső, vagy akár átmenetileg eső is lehet napközben. Síkvidéken a lehulló hó várhatóan olvadni fog.

Összességében síkvidéken általában 5 cm körüli hómennyiség várható az országban, a fővárosban síkvidéken nagyobb eséllyel ennél kevesebb, időszakosan ettől jelentősen nagyobb vizes hóra északnyugaton van nagyobb esély. A magasabban fekvő hegyvidéki területeken 10 cm feletti hó is hullhat.

A Magyar Közút a várható havazás miatt óvatosságra int, ráadásul kiemeli közleményében, hogy az ünnepek után – az elmúlt évek tapasztalatai alapján – sok magyar/török/román/bolgár/szerb munkavállaló most indul vissza Nyugat-Európába. (Németországban például január 4-ig tart az oktatási szünet.) Emiatt a főbb tranzitútvonalakon, elsősorban az M1-M0-M5-ös, és az M1-M0-M3-as autópályák szakaszain a szokásosnál is nagyobb forgalomra és így telítettebb sávokra számíthatnak az arra közlekedők.

Szóval vigyázzanak magukra az utakon!

(Promotions)

Borítókép: Fotó: sielok.hu