promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Újraélesztették gyermekkorunk kedvenc sorozatát
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A Lemmings 1991-ben jelent meg először, és egy igen nagy kihívásokkal teli logikai játék volt. Mint anno az én korosztályomból szinte mindenki, én is egy alap DOS-os masinát kaptam gyerekkoromban, és ha volt játék, ami közben a gyerek megtanulhatott rendesen káromkodni, hát az ez volt.

A cél egyszerű: a zöldhajú kis lényeket el kell jutattnunk A pontból B pontba. Az elején még könnyű dolgunk van, azonban mint minden ilyen stílusú program, elkezd nehezedni, és igen meredek akadályokkal kell szembenéznünk a későbbiekben.

A kis munkásokból egy adott mennyiséget kaptunk minden pályánál, van aki tud ásni, lépcsőt építeni, satöbbi. Ha egy munkásunk haszontalanná válik, akkor még fel is robbanthatjuk. Aki játszott vele, biztosan sokat szórakozott azzal, hogy az egész gárdát a levegőbe repítette. Ha az atombombárra kattintottunk, szegényeket fel lehetett robbatani, mármint mindegyiküket. Ezzel is vigyázni kell, mert ha nem jut elég kis munkás a célba, akkor a pálya sikertelen.

Sok időt lehetett vele elütni, főleg úgy, hogy sokszor feladta az ember, és akkor még nem volt az, hogy meglesem már YouTube-on, hogyan kell teljesíteni ezt a pályát. Igen csak szükség volt az agyunk minden tekervényére.

Az alapváltozat volt a legnépszerűbb, de én sokat játszottam a Holiday Lemmings nevű kiegészítővel. Itt aktuálisan karácsonyos az egész, és a lényeink kis aranyos Mikulás jelmezbe voltak öltöztetve.

A sorozat 2006-ban már kapott egy ráncfelvarrást, akkor PSP, PS2, és PS3 konzolokra jelent meg, de a Sony most úgy döntött feléleszti a szériát, és mobilra adták ki az aktuális részt, ami a menő grafika ellenére azért megtartotta a régi báját. A Sad Puppy nevű fejlesztő csapat figyelt is erre, hogy tényleg az eredeti élményt kapjuk meg.

Ami jó hír, hogy ingyenesen juthatunk hozzá Androidon és iOS-en is. Ezt ugyebár csak annyi árnyalja, hogy el kell viselnünk a hirdetéseket, de ez a legkevesebb. Szóval játékra fel!

(Torony)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás