Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Két kelet-magyarországi város verseng az Airbus Helicopters-gyárért

Két kelet-magyarországi város verseng az Airbus Helicopters-gyárért

Színes

Két kelet-magyarországi város verseng az Airbus Helicopters-gyárért

Színes

Promotions 22:00
Helikopterekhez szükséges alkatrészeket gyártó üzemet épít Magyarországon 2021-re az Airbus Helicopters. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a beruházás konkrét helyszínéért két kelet-magyarországi város verseng, a róluk szóló döntést jövő év elején hozzák meg és a döntést követően véglegesítik a költségvetési támogatásról szóló megállapodást.
Az Airbus a polgári és katonai használatú repülők, helikopterek gyártásának egyik vezető vállalata a világon, Európában pedig a legnagyobb légi és hadiipari vállalat. Éves árbevétele több mint 67 milliárd euró volt az elmúlt években, világszerte mintegy 130 ezer embert foglalkoztat.
A távirati iroda szerint a két fél közötti együttműködés a gyár létesítésén kívül kiterjed még a honvédség részéről 36 új helikopter beszerzésére, ez nagymértékben hozzájárul azon célkitűzés eléréséhez, hogy teljesíthető legyen a NATO felé tett vállalás, miszerint az ország meghaladja a két százalékos védelmi-ipari költési küszöböt.

A miniszter elmondta, hogy az Airbus nem nevezhető újkeletű beruházónak. Egy mérnöki szolgáltatásokat folytató, mintegy 40 mérnököt foglalkoztató iroda működik Airbus kötelékben 2014 óta Magyarországon. 
Bruno Even, az Airbus Helicopters vezérigazgatója elmondása szerint az alkatrészgyártás egy precíziós munka, amelyben az Airbus támaszkodik a magyar szaktudásra. 
A vezérigazgató úgy látja, hogy Magyarország elkötelezett az innováció terén és komoly technikai tudással rendelkezik, az Airbus pedig kulcsszerepet szeretne játszani abban, hogy segítsen Magyarország nemzeti függetlenségének erősítésében a légi szállítás területén. 

(Promotions via MTI)