promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Térdig azért nem fog érni most a hó
Borítókép:  Fotó: Varga György/MTI
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A téli sportok szerelmesei végig azt várták a héten, hogy hegyekben áll majd a hó hétvégén, ehhez képest ahogy közeledik ez a két nap (bár a szombat munkanap), egyre mérsékeltebb erejű havazást jeleznek. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint péntek estétől főként az ország délnyugati felén várható havazás. Az északi, északkeleti szél megélénkül. A hőmérséklet késő este +1 és -3 fok között várható.

Az időjárási helyzet bizonytalansága miatt adott településre, megyére centiméter pontos hóvastagság becslés nem adható, ezért az előrejelzett hóréteg és a valóság között akár jelentős (5 cm) eltérés is lehet.

A péntek délutántól kezdődő, változó intenzitású havazás szombat reggelre az ország döntő részére kiterjed (északkeleten inkább csak délelőtt-től kezdve). A keleti, délkeleti határvidéken a hó mellett kis valószínűséggel és átmeneti jelleggel vegyes halmazállapotú csapadék (havas eső, fagyott eső, ónos eső) is lehet. Szombat éjfélig a lehulló friss hó az ország déli, délkeleti felén általában 5-15 cm közé becsülhető, de a déli határvidéken helyenként 20 cm körüli hótakaró kialakulása sem zárható ki. Az ország északi, északnyugati felén többnyire 3-10 cm közötti hó várható. A legkevesebb hó az északnyugati tájakon (főként a határvidéken) valószínű.

Vasárnap szinte egész nap erősen felhős vagy borult marad az ég. Az ország keleti felében egyre kevesebb helyen eshet a hó, de kiemelten Szabolcs-Szatmár-Bereg megye keleti felében még este is havazhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és -5 fok között alakul, de a derült, hófedte tájakon ennél több fokkal hidegebb lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +2 fok között alakul.

(Promotions)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás