promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ez lesz 2019 trendszíne
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A Pantone Color Institute hagyományaihoz híven idén is megválasztotta a következő év „hivatalos” trendszínét, amely meghatározó lesz a divat, a sminkek és a design világában. A tavalyi ultraibolya és a 2017-es levélzöld után, most a Living Coral fantázianévre keresztelt szín lett a befutó. Az amerikai vállalat sajtóközleménye szerint ez az árnyalat a kaleioszkópszerűen pompázó korallzátonyokat idézi. Tápláló szín, ami a természetes környezetében ugyanolyan jól mutat, mint egy telefon vagy egy laptop LED kijelzőjén. A modern, felgyorsult élet és a magabiztos, új élmények érzéseit ötvözi. Az élő korall, az optimizmus, az öröm színe.

Ez a szín már régóta népszerű, megtalálhatjuk Toulouse-Lautrec Moulin Rouge-t ábrázoló festményein és az ötvenes évek Dior vagy Balenciaga kreációin egyaránt. A nyolcvanas években élte újra reneszánszát, majd egy időre mellőzték, de 2010 óta ismét előtérbe került. A 2019-es tavaszi kollekciókat felvonultató divatbemutatókon már láthattuk a Living Color árnyalatait Marc Jacobs, a Prada vagy a Fendi bemutatóin.
prada

A divattal foglalkozó blogok nagy része igazán szerencsés választásnak gondolja a 2019-es év színét, mert megvan benne az elmúlt évek neonos trendje, ugyanakkor puha, pasztellos formában is tökéletesen mutat.

Mások a környezetvédelem oldaláról közelítették meg a kérdést, miszerint a korall szín nemsokára egyet jelent majd a fehérrel, amihez felesleges lesz hozzátenni a living (élő, élénk) jezőt, mert a kifehéredett növények bizony elpusztulnak. A hozzáértők ezzel a korallfehéredés jelenségére szerettek volna utalni, amelynek következtében a korallok elhalnak és elveszítik jellegzetes árnyalatukat, ennek oka pedig az óceánok és tengerek hőmérsékletének emelkedése. 
korall

Valószínűleg tévednénk, ha azt gondolnánk, hogy a Pantone cég elsősorban környezetvédelmi célzattal választotta a Living Coralt 2019. év irányadó színének, de abban talán reménykedhetünk, hogy a nagyobb népszerűség okán, e szomorú környezetvédelmi katasztrófa kérdése is előtérbe kerül majd.

(MM)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás