Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Gyerekei bolondnak tartják, mégis elindul élete leghosszabb útjára Lagzi Lajos

Gyerekei bolondnak tartják, mégis elindul élete leghosszabb útjára Lagzi Lajos

Színes

Gyerekei bolondnak tartják, mégis elindul élete leghosszabb útjára Lagzi Lajos

Színes

Promotions 10:11
A zenész-műsorvezető úgy érzi, hogy csak akkor tudja feldolgozni azt a sok rosszat, ami az utóbbi években történt vele, ha végigmegy az El Camino egy részén.
A nejem kiborult, de a gyerekeink is bolondnak tartanak, hogy ebben a hideg, szeles, esős időszakban vágok neki az El Caminónak. A rosszakaróim biztos azt gondolják, a bírósági ügyem miatt megyek vezekelni, ami így nem igaz.
Mivel pontosan 122 napot töltött a székesfehérvári börtönben, így adta magát, hogy pontosan ennyit gyalogoljon:
Ezért is döntöttem a százhuszonkét kilométeres szakasz mellett. Könnyes szemmel ébredtem a cellában 2015. december 7-én, a legidősebb gyermekem születése napján. Emésztett, hogy nem ölelhettem át. Imádkoztam, amikor kivezettek a fegyház háromszor három méteres belső udvarára, a napi sétára, majd látomásként villant át a tudatomon, az El Camino segíthet rajtam.
A teljes útvonal hossza 800 kilométer, amit Galambor Lajos teljesíteni akar az az úgynevezett „angol szakasz” a ferroli tengerpart és a Santiago de Compostela, de mindenképpen megvárja lánya születésnapját:
Két éve ilyenkor még zaklatott voltam, tavaly még voltak súlyproblémáim, de a Reg-Enor rendbe tett. Rá is edzettem a nagy túrára a teli hátizsákkal és a túrabotokkal. Kivizsgáláson is voltam. Tökéletes a vércukrom és a vérnyomásom. Készen állok! Életem eddigi leghosszabb túrája hét és fél kilométer volt, amikor körbesétáltam a Tatai tavat, de az El Camino nem a távról, hanem a meditációról szól. Néhány barátom felajánlotta, hogy elkísér, de egyedül akarok elvonulni a világtól. Ártatlanul lettem megbélyegzett ember, amit feldolgozni képtelenség, de megpróbálom. Megnyugvásra van szükségem – fűzte hozzá, és elmosolyodott. – Jó érzés lesz civilnek lenni, hiszen a fogadók tizenhat ágyas szobáiban nem Lajcsi leszek, hanem egy zarándok a sok közül. A feleségem szerint a napi húsz-harminc kilométeres gyaloglás túl nagy megerőltetés nekem, de ez is csak erősített a hitemben. Ha esik, ha fúj, nem adom fel!
(Promotions)

Borítókép: RTL Klub