promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gyerekei bolondnak tartják, mégis elindul élete leghosszabb útjára Lagzi Lajos
Borítókép:  RTL Klub
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A zenész-műsorvezető úgy érzi, hogy csak akkor tudja feldolgozni azt a sok rosszat, ami az utóbbi években történt vele, ha végigmegy az El Camino egy részén.
A nejem kiborult, de a gyerekeink is bolondnak tartanak, hogy ebben a hideg, szeles, esős időszakban vágok neki az El Caminónak. A rosszakaróim biztos azt gondolják, a bírósági ügyem miatt megyek vezekelni, ami így nem igaz.
Mivel pontosan 122 napot töltött a székesfehérvári börtönben, így adta magát, hogy pontosan ennyit gyalogoljon:
Ezért is döntöttem a százhuszonkét kilométeres szakasz mellett. Könnyes szemmel ébredtem a cellában 2015. december 7-én, a legidősebb gyermekem születése napján. Emésztett, hogy nem ölelhettem át. Imádkoztam, amikor kivezettek a fegyház háromszor három méteres belső udvarára, a napi sétára, majd látomásként villant át a tudatomon, az El Camino segíthet rajtam.
A teljes útvonal hossza 800 kilométer, amit Galambor Lajos teljesíteni akar az az úgynevezett „angol szakasz” a ferroli tengerpart és a Santiago de Compostela, de mindenképpen megvárja lánya születésnapját:
Két éve ilyenkor még zaklatott voltam, tavaly még voltak súlyproblémáim, de a Reg-Enor rendbe tett. Rá is edzettem a nagy túrára a teli hátizsákkal és a túrabotokkal. Kivizsgáláson is voltam. Tökéletes a vércukrom és a vérnyomásom. Készen állok! Életem eddigi leghosszabb túrája hét és fél kilométer volt, amikor körbesétáltam a Tatai tavat, de az El Camino nem a távról, hanem a meditációról szól. Néhány barátom felajánlotta, hogy elkísér, de egyedül akarok elvonulni a világtól. Ártatlanul lettem megbélyegzett ember, amit feldolgozni képtelenség, de megpróbálom. Megnyugvásra van szükségem – fűzte hozzá, és elmosolyodott. – Jó érzés lesz civilnek lenni, hiszen a fogadók tizenhat ágyas szobáiban nem Lajcsi leszek, hanem egy zarándok a sok közül. A feleségem szerint a napi húsz-harminc kilométeres gyaloglás túl nagy megerőltetés nekem, de ez is csak erősített a hitemben. Ha esik, ha fúj, nem adom fel!
(Promotions)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás