Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Ha szerencséje van, közelről megnézheti a győri fehér tigris kölyköket

Ha szerencséje van, közelről megnézheti a győri fehér tigris kölyköket

Színes

Ha szerencséje van, közelről megnézheti a győri fehér tigris kölyköket

Színes

Promotions 14:14
A fehér tigriskölykök, négyesikrekként jó másfél hónappal ezelőtt születtek, de a Győri Xantus János Állatkert úgy érezte, most jött el az ideje, hogy a nagyközönség is megnézhesse az állatokat. Magyarországon a győrin kívül a nyíregyházi állatkertben is tartanak fehér tigrist, sőt idén tavasszal a felsőlajosi Magán Zoo-ban is születtek kölykök. Az állat a vadonban hihetetlenül ritka, Dél-kelet-Ázsiában, Indiában honos, 200-300 közöttire becsülik a szabadon élő egyedek számát.
tigriskolyok gyor2

A győri állatkert december 1-jétől a bérleteseknek különleges élményt szeretne ajándékozni: néhány szerencsést szeretnének beengedi a kicsik közvetlen életterébe egészen addig, míg ez őket nem zavarja. Megérinteni azért nem lehet őket. Ez azért nagy szó, mert a kölykök egyelőre a tigrisházban töltik a napjaikat, a nagyközönség elől elzárt helyen cseperednek. A kifutóba csak tavasszal, melegebb időben fogják kiengedni őket.
tigriskolyok gyor3

A „tigris tréninget” azért kezdi el az állatkert, hogy a kicsik idejében hozzászokjanak az emberek közelségéhez, s ez később a kifutóban, az állatorvosnál ne okozzon majd problémát.

Részletek itt!

(Gaba)

Borítókép: Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria