promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Black Friday sötét oldala: a csalástól az agyontaposásig
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A Hálaadás megvolt Amerikában, jöhet a Fekete Péntek, vagyis a Black Friday, nálunk is. A (kis)kereskedelem nagy napjára ugyanis természetesen lecsaptak a hazaiak is, egyes helyeken módszeresen be is csapják az embert.

Kezdjük akkor itt, a Fekete Péntek sötét oldalán. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium kénytelen volt a héten figyelmeztetést kiadni a fogyasztók érdekében a várható jogsértésekről.

Ha a lelkesedésünk ezzel együtt töretlen, akkor felmehetünka Black Friday honlapjára a kedvezményes lehetőségekről tájékozódni – a fentiek alapján odafigyelve arra, hogy melyek a valóban kedvezményesek.

És akkor most vissza is kanyarodhatunk a hálaadáshoz, november negyedik csütörtökjéhez, hiszen a fekete péntek a Hálaadást követő péntek az Egyesült Államokban, és egyben a karácsonyi bevásárlás kezdet – innen jött az ötlet az átlagon felüli árkedvezményekre.

Hogy mitől fekete? Eredetileg nem attól, hogy könnyen átvághatnak minket, hanem attól, hogy brutálissá válik a forgalom (a hatvanas évek Philadelphiájában kezdődött e „hagyomány”, a rendőrség nevezte el feketének a napot), a boltokat egymást agyontaposó emberek lepik el.

Magyarországon 2013 óta tombol-e Black Friday nevű vírus. A beteges felhajtásban a kereskedelem egy része komoly nyereséget termelhet persze, többnyire remélhetőleg azért becsületesen.

Minden esetre elgondolkodtatásul íme egy-két videó arról, hová lehet süllyeszteni ilyenkor ezt a társadalmat.  


(AA)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás