promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A walesi herceg fehér borral hajtott Aston Martinnal jár
Borítókép:  Forrás: flickr.com
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A brit trónörökös, Károly herceg egy igazi autóbolond, annak ellenére, hogy ezzel egyidejűleg harcos környezetvédő is. Közel 100 autó büszke birtokosa, a garázsban olyan csodák sorakoznak, mint egy elektromos meghajtású Jaguar I-Pace, egy Jaguar XJ, egy Audi A8 és számos Land Rover, Range Rover, Bentley, illetve Aston Martin. A kocsik többsége környezetbarát, étolajból nyert üzemanyaggal megy, ahogy a királynő különvonata is átesett már „zöld” átalakításon.
Jó időbe beletelt, amíg meggyőztem a szakembereket, hogy próbáljuk meg átalakítani a kocsikat, és használt étolajból nyert üzemanyaggal tankoljuk őket. Bár most is azt mondják, hogy eldugítja a motort, végül csak sikerült
– mondta a walesi herceg.

Van egy kivételes járgány a hercegi autóparkban, mely nem csupán azért egyedi, mert feltűnt Vilmos herceg és Kate Middleton 2011-es esküvőjén.

Hanem azért, mert nem étolajjal, hanem részben fehér borral működik.

A BBC 70. születésnapja alkalmából egy dokumentumfilmet forgatott Károlyról, melyben a herceg bővebben is kitért az egyedi Aston Martin DB6 Volante-ra.
A mérnökök rájöttek, hogy némi angol fehér bor hozzáadásával is megy a kocsi, arról már nem szóltak nekem, hogy még egy kis tejsavót is öntöttek az üzemanyag-keverékhez. Először azt mondták, hogy mindent tönkre fog tenni a keverék, én meg azt mondtam: »Nos, akkor nem fogom vezetni a kocsit«. Végül csak összehozták, és kiderült, hogy ez az elegy jobb minőséget ad, mint ha sima benzinnel menne az autó
– magyarázta a műsorban a herceg, s hozzátette:
Mindemellett pedig fenséges illat terjeng, amikor elindul a kocsi.
A többi családtag sem Ladával közlekedik: Vilmos hercegnek egy Audi A5 Sportback-je, feleségének, Katalinnak egy Audi A3-as dukál, míg Harry herceg egy Audi S3-t és egy Audi RS6-t cserélget.
Vilmos Audi S5 Sportback

Katalin Audi A3 a
Harry Audi RS6 a
Bár a királynőnek van egy Jaguar X-Type-ja is, ő inkább egy 10 millió fontot érő, bioüzemanyaggal hajtott, golyóálló Bentley-vel jár.
Erzsébet királynő Jaguarja

Erzsébet királynő Bentley je

(Gaba)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás