Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

80 napja várja az út szélén elhunyt gazdáját a mongol Hachiko

80 napja várja az út szélén elhunyt gazdáját a mongol Hachiko

Színes

80 napja várja az út szélén elhunyt gazdáját a mongol Hachiko

Színes

Promotions 21:22
A Hachiko: A dog' story című film óta tudjuk – ha addig nem tudtunk volna –, hogy a kutya minden kétséget kizáróan a leghűségesebb háziállat. Az egyetemi professzort alakító Richard Gere a vasútállomáson talál egy akita inu fajtájú kutyát, s hazaviszi. Az állat onnantól kezdve elválaszthatatlan tőle, minden nap elkíséri az állomásra, s ott várja a hazafelé tartó tanárt. Aztán az egyik nap már nem száll le a vonatról a gazda – munka közben összeesik és meghal –, Hachiko azonban halála napjáig ott várja az állomáson.

Az eredeti Hachiko a '30-as években élt Japánban, sztorija egy az egyben ugyanaz, mint a filmben. A neve a szigetországban egybeforrt a hűség fogalmával.

A modern kori Hachiko viszont él, és virul, mégpedig Belső-Mongólia Hohhot nevű városában. A kínai Weibo közösségi oldalon vírusszerűen terjed a videó, melyen az eb ott ül a szalagkorlát alatt, és várja gazdáját. Szegény hiába várja, ugyanis a kínai Pear Video online kiadása szerint az illető valamikor augusztus végén közlekedési balesetben meghalt. A hűséges kutya közel 80 napja vár az út szélén.
Az erre elhaladó autósok gyakran próbálnak ételt adni neki, de elég bizalmatlan, eliszkol, ha a közelébe akarunk menni. Nagyon mély kapcsolata volt az asszonnyal, aki gondozta. A halála napja óta ott ül, ahol a tragédia történt
– nyilatkozta a BBC-nek az egyik környékbeli taxisofőr.

A kutyát egyelőre nem fenyegetik a sintérek, ellenben egyre nagyobb rajongótábora van a Weibón, ahol a kommentelők rendre megosztják saját, hasonló kutyás sztorijaikat, és szurkolnak neki, hogy életben maradjon. Mi is ezt tesszük.

(Gaba)

Borítókép: Forrás: Youtube

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria