promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sofőr nélküli taxik lephetik el Amerika nagyvárosait
Borítókép:  Forrás: Youtube
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Egyre csak bővül az önvezető autók piaca. Az Index szúrta ki a Mashable cikkét, mely szerint a GM is nemsoká piacra dobja saját sofőr nélküli taxiját, és a Mercedest gyártó Daimler is erre készül a Bosch-sal együttműködésben.

Dubajban és Japánban már róják az utakat a robotautók, nemsokára San Joséban is így lesz. A német gyártók a kaliforniai városban szeretnék kipróbálni saját modelljüket 2019 második felében. A Google kocsiprojektét gurító Waymo még gyorsabb ütemtervvel készül önvezető autójával, ők már 2018 végére készen állnának. A GM szintén 2019-re szeretne elkészülni, s ők a San Francisóiak-nak kedveskednének új szolgáltatásukkal.

A Mercedes Benz F-015 önvezető modellje: 

A Daimler a Mercedes-Benz S-Class modelt alakítja sofőr nélküli autóvá, mely a belváros és San José nyugati része között furikázik majd. A város egy megállapodást is aláírt a német gyár óriásokkal, valamilyen támogatói szerződésről lehet szó.

A kocsik használata úgy működne, mint az Überé vagy a Taxify, vagyis egy applikáción keresztü lehetne autót rendelni. A Daimler közleményében azt írta, hogy egy kiválasztott csapat fogja majd tesztelni a szolgáltatást, természetesen szigorú kézi vezérelt felügyelet mellett, a „tesztpilóta” bármikor beavatkozhat. A fejlesztés Németországban és a Szilikon-völgyben zajlik párhuzamosan, a projekt 2017 nyarán kezdődött.

(Gaba)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás