promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Na, hány gépen fut Windows a világban?
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Azzal nem igazán lehet vitatkozni, hogy továbbra is a Windows a legnépszerűbb operációs rendszer a Földön, és a friss felmérés szerint ez marad is így. A cég félelmetes adatokat közölt, mivel jelenleg 1,5 milliárd gépen fut Windows rendszer a világban.

Itt persze a különböző változatairól beszélünk, nem egyfajta operációs rendszerről, mivel ott igen csak szerteágazó a dolog, még jelenleg a Windows XP-t is használják, de van olyan barátom, aki most tette fel a Win 98-at a retro játékok miatt. (Még nagyobb öröm, hogy ezt a cikkünkkel értük el nála.) A Windows 7 még mindig a legnépszerűbb, de amúgy hazánkban már átvette a vezetést a Windows 10.

Még én sem váltottam, és várok is egy kicsit, főleg az olyan bakik után, hogy a Win 10 őszi nagy frissítése adatokat törölt jónéhány merevlemezről. Bár óvatosságból én is mindig mondom mindenkinek, hogy manuálisan telepítsék ezeket, és ne azonnal, különben ez lehet belőle.

Most világviszonylatban a gépek 40 százalékán fut Windows 7, de a 10-es már nagyon szorosan jön felfelé, mivel 37 százalékos részesedése van. A hetest 2020. január 14-én akarja nyugdíjba küldeni a Microsoft. Azt már mi is megírtuk, hogy cég 2023 januárjáig készíteni fog frissítéseket a Win 7-hez, és megszünteti a felfedezett sérülékenységeket, azonban ezeknek a megszerzéséért fizetnünk kell. Valószínűleg ezt amúgy is csak olyan cégek fogják igénybe venni, akiknek nagy gondot jelentene az átállás.

Jómagam ajánlom-e, hogy a Win 7 fanatikusok átálljanak a 10-re? Szerintem ez ráér 2019-es karácsonyi meglepetésnek, mivel a Microsoftnak még van mit foltozgatnia az új rendszerén. A következő frissítés tavasszal fog érkezni, reméljük az már nem készül dokumentumokat eltüntetni a meghajtónkról.

(Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás