promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fogadásból evett meztelen csigát, bele is halt
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Marty nem csípi, ha nyuszinak nevezik a Vissza a jövőbe filmekben, hát lesz is belőle elég baja. Ez sokszor előjön a valóságban is, az „úgy se mered megcsinálni” felszólalásokkal. Sok idiótaságba benne voltam én is anno, de ezeket most nem reklámoznám, de annyi a lényeg, hogy a baráti fogadások maradjanak az ésszerűség határain belül.

Ne kérjétek meg a havert, hogy ugorjon el a vonat elől az utolsó másodpercben részegen, de még arra sem, hogy húzzon le egy üveg vodkát úgy, ha nem bírja a piát. Amikor a szakálas barátunkat megkértük, hogy vágja le úgy, hogy csak a bajusza maradjon, és azt hordja egy hétig, na az poén, és nem életveszélyes. Hogy egyen-e meg nyersen egy feltűnő meztelen csigát? Hát, azt inkább nem. Ennyi erővel kérhetnénk arra is, hogy egyen meg egy halott galambot…

Az ausztrál Sam Ballard előtt szép karrier állt rögbijátékosként, de 2010-ben jött a törés az egyik házibulin. Sam ekkor 19 éves volt, éppen egy kerti partyt tartottak. Itt feltűnt egy meztelen csiga, aminek nagyon nem kellett volna. A barátai jöttek a szokásos szöveggel, hogy úgy se mered megenni. Tanuljuk meg, hogy erre a válasz: persze, hogy nem, fertőzések lehetnek benne, amibe belehalhatok. Sam persze meg akarta mutatni, hogy ő bizony nem egy nyuszi, és le is nyelte egy az egyben a csigát.

Ezután röviddel szédülni kezdett, hányt, gyengének érezte magát, és a lába is nagyon fájt. Elkapott egy parazitafertőzést, ami azonnal dolgozni kezdett a testében semmi perc alatt. Samet az Angiostrongylus cantonensis nevű fonalféreg támadta meg, ami valószínűleg patkányürülékkel került a csiga testébe. Ezután agyhártyagyulladást kapott, és 420 napig feküdt kómában. Ébredése után kerekesszékbe került, és az állapota folyamatosan romlott.

Sam 28 éves korában hunyt el, hosszan tartó vívódása után. Lisa Wilkinson, a The Sunday Project Show műsorvezetője elmondta, hogy az utolsó szavai az voltak Samnek az édesanyjához, hogy szereti. Az édesanya nem hibáztatja a barátokat, akik a fogadást erőltették, de nem is kell, sajnos a bűntudat egy életen fogja őket kísérni.

(Torony)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás