promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az Apple legújabb frissítése lassíthatja az iPhone X-et és a 8-at
Borítókép:  CNET
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Igen ám, de közben kiderült – a The Sun értesülése szerint – hogy az iPhone X, iPhone 8 és az iPhone 8 Plus készülékek esetében ugyanez a frissítés lassítja azok teljesítményét.

Egy ideje már szemet szúrt sokaknál, hogy a régebbi iPhone-modellek szokatlanul lassúvá váltak az évek múlásával, és végül 2017 decemberében az Apple elismerte, hogy az iPhone 6 és az iPhone SE készülékek teljesítményét visszafojtja már több mint egy éve az új frissítésekkel.

Mindamellett, hogy idén fény derült az iPhone 7-es telefonok lassítására is, most a Support oldalakon egyre több utalást lehet olvasni azzal kapcsolatban, hogy a legújabb update-ekkel már az iPhone X és iPhone 8 modellek teljesítményébe is belenyúlt az Apple. Vagyis a múlt héten végrehajtott iOS 12.1 frissítés megakadályozhatja, hogy az előző generációs iPhone-ok szintén túl gyorsan működjenek.

Az Apple állítása szerint ennek a célja, hogy hosszabb élettartalmat biztosítsanak a fokozatosan elhasználódó elemeknek, ugyanis idővel váratlan lefagyásokat és kikapcsolásokat eredményezhet a készülékek folyamatos maximum terhelés alatt való használata.  
The Sun

Szerencsére van megoldás! Az iPhone X és a korábbi modellek tulajdonosai kikapcsolhatják ezt a teljesítménykezelési funkciót, amennyiben úgy érzik, hogy az utóbbi időben túlságosan lelassult volna a telefonjuk, és ezt a telefonjuk is jelzi a Beállítások közt.

Ehhez a következőt kell tenni:
  1. Lépjünk be a Beállítások menübe (Settings)
  2. Azon belül Akkumulátor (Battery)
  3. Majd Akku állapota (Battery Health)
  4. Legalul a Csúcsteljesítmény leadása (Peak Performance Capability) résznél láthatjuk, hogy a készülék éppen támogatja-e a normál csúcsteljesítményt, vagy korlátozza. Amennyiben azt látjuk, hogy telefonunk visszafogott teljesítménnyel működik, akkor lehetőségünk van annak kikapcsolására, ha a Letiltás (Disable) szövegre kattintunk
1. kép: A készülék csúcsteljesítménye nincs korlátozva, 2. kép: a korlátozás be van kapcsolva, és azt kikapcsolhatjuk, 3. kép: jelzi, hogy manuálisan kikapcsoltuk a korlátozó funkciót

Érdemes azonban megjegyezni, hogy ha a teljesítménykezelés le van tiltva, akkor azt nem tudjuk újra visszaállítani manuálisan. Ehelyett automatikusan újra aktiválódik a korlátozás egy esetleges teljesítményproblémából fakadó kifagyást vagy kikapcsolást követően.

Ilyenkor természetesen újra inaktiválni tudjuk a fent leírtak szerint.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás