promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Van kriptovalutád, és szükséged van egy új telefonra? Akkor vedd meg a HTC mobilját!
Borítókép:  grizzle.com
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Az utóbbi időben a kissé hanyatló ágban lévő HTC kihasználva ezt a még lefedetlen piaci rést, szintén ebbe az irányban kezdett el fejleszteni, és legújabb telefonjuk, az Exodus 1 az egyik első olyan blockchain-mobil, amely egyben kriptopénztárca is lesz.
HTC Exodus 1 - CNET

A blockchain-t, vagy magyarul blokkláncot a Bitcoin legfőbb technológiai újításának tartják, ahol egy nyilvános főkönyvként működik, amely rögzíti az összes bitcoin-tranzakciót. A blokklánc a Bitcoin (és az ahhoz hasonló kriptopénz-rendszerek) csomópontjainak közös tranzakció-adatbázisa. A teljes blokklánc kivétel nélkül magában foglalja az adott kriptopénz-rendszerben valaha is végrehajtott összes tranzakciót annak az indulása óta.

A HTC Exodus 1 lehetőséget nyújt a kriptovalutánk kódjainak biztonságos tárolásához úgy, hogy minden fontos adatot különválaszt az Android operációs rendszertől. A készüléken keresztül tehát teljesen biztonságosan hajthatjuk végre kriptovaluta tranzakcióinkat.
RTTNews

Van egy úgynevezett Social Key Recovery funkció is beépítve, amely lehetővé teszi, hogy kiválasszunk néhány megbízható ismerőst arra az esetre, ha netán ellopnák vagy elhagynánk a mobilunkat, vagy egyszerűen csak elfelejtenénk a szükséges adatokat. Ilyenkor a kulcsok egy-egy darabja ezeknél a személyeknél lesz elérhető, így elkérve azokat, helyreállíthatjuk az adatokat.

A 6 hüvelykes, QHD+ felbontású és 18:9-es kijelzővel rendelkező telefont egy Snapdragon 845-ös chip hajtja meg, magának a készüléknek pedig igen egyedi és látványos kinézetet kölcsönöz az átlátszó hátlapja. 

A 6 GB RAM, 128 GB tárhely és 12+16 megapixeles hátlapi, valamint 8+8 megapixeles előlapi kamerák bőven megfelelnek a jelenlegi sztenderdnek a csúcskategóriás mobilok tekintetében, illetve a 3500 mAh-s akkura sem lehet panasz.
CNET

Az IP68-as minősítés pedig csak hab a tortán, így az iPhone XS-hez hasonlóan ezt a telefont is vihetjük lubickolni magunkkal a medencébe, miközben Bitcoin tranzakcióinkat kívánjuk intézni.

Az Exodus 1-et kizárólag kriptovalutával tudjuk megvásárolni, méghozzá 0,15 bitcoint vagy pedig 4,78 ethereumot kell érte fizetni, ami nagyjából 1000 dollár körül mozog, attól függően, hogy éppen hogyan változik a kriptovaluták árfolyama.

A készülék előrendelhető az Exodus 1 honlapján, és decembertől ígérik a kiszállításukat.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás