promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lehet örülni: ismét jön az óraátállítás
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Vasárnap egy órával többet alhatunk, mivel 3 órakor 2-re kell visszaállítani az órákat. Ez innentől már a téli időszámítás kezdete. Jöhet a kérdés, nem akartuk mi már ezt eltörölni? Dehogynem, milliószor, és most nagyon úgy néz ki, véghez is fogják vinni.

Az EU benne van abban, hogy dobjuk a kukába átállítást, és az volt a cél, hogy 2019-re ezt meg is teszik, de mindenki úgy vélte, erre egy kicsit több időre van szükség, és kitolták a dolgot 2021-re. Itt mindenki eldönthetné, hogy a nyári vagy a téli időszámítást akarja választani. Előbbieknek 2021. március 27-én, még utóbbiaknak október 31-én kellene utoljára csavargatni, vagy nyomogatni az óráját átállítás miatt.

A MAVIR (Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt.) minden évben kiadja a közleményét, hogy az óraátállítással évente egy közepes méretű magyar város teljes fogyasztásának megfelelő villamos energiát spórolunk meg.

Sok tanulmány viszont úgy látja, hogy a technikai fejlődés miatt már nem igazán lehet jelentős megtakarítást kimutatni, és fontosabb lenne, ha az egészségügyi hatásait néznénk az átállásnak, ami miatt mindenki folyamatosan lázadozik.

Volt konzultáció, ahol a 4,6 millió emberből 84 százalék mondta azt, hogy menjen a süllyesztőbe az átállítás. Azért ez már egy elég meghatározó szám. Most azonban még biztosan marad a dolog, szóval élvezzük ki vasárnap a plusz egy óra alvást, mert 2019 március utolsó vasárnapján elveszik tőlünk.

(Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás