promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Raiju, egy új mobil kontroller a Razertől
Borítókép:  RAZER
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A Razer márkanév sokaknak ismerős lehet a számítógépekhez gyártott prémium kategóriájú perifériáiról, többek közt kiváló minőségű gamer egereiről és klaviatúráiról.

Egy ideje azonban a mobiliparba is beszállt a szingapúri cég, és most már nem csak saját okostelefonnal rukkoltak elő, hanem a mobiljátékok piacára betörve, a gamereket célozzák meg szintén prémium minőségű telefon kiegészítőikkel, többnyire olyan perifériákkal, melyekkel könnyedén és élvezetesen irányíthatjuk telefonunkon a játékokat.
CNET

Legújabb termékükkel, a Raiju Mobile-lal, nem csak hogy jóval könnyebben vezérelhetjük a telefonunkra telepített játékainkat, mint azt tehetjük a mobil érintő-kijelzőjének virtuális gombjaival, hanem az akciógombok és karok akár több funkció beállítását is lehetővé teszik.

Ha Raiju-ra váltva játszunk a telefonunkon, olyan érzés, mintha csalnánk

– mondta Michael Weitz a Razer marketing managere, ironikusan utalva arra, hogy mennyivel könnyebb dolgunk lesz irányítani a játékokat a Razer gamepad-jével.

Raiju Mobile-t természetesen nem csak a Razer Phone 2-höz tudjuk csatlakoztatni, hanem bármely, minimum 6.0 Android szoftverrel rendelkező telefonhoz. A kontrollert Bluetooth Low Energy (Bluetooth LE) vagy USB-C segítségével csatlakoztathatjuk a mobilhoz, illetve kapunk egy átalakító adaptert a Micro-USB portokkal rendelkező készülékekhez.
razer.com

A későbbiek során PC támogatás is jár majd a kontrollerhez, ami azt jelenti, hogy ha netán nem jönne be egy adott a játék a telefonról játszva, akkor át tudjuk majd váltani PC-re, ahol ugyanezzel a karral irányíthatjuk a játékot.

A Raiju Mobile designja a Razer Wolverine és a Raiju PlayStation 4 kontrollerek hibridje lesz, a gombokat és az analóg karokat pedig egy Razer Android alkalmazás segítségével tudjuk majd testre szabni.

razer.com

A Razer új mobil kontrollere még az év végén megjelenik, de a Razer honlapján már előrendelhető 150 dollárért (42 ezer Ft).

(Horváth Gábor)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás