promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Már úton van a PlayStation 4 hiba javítása
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Egy nagyon ráérős ember kiszagolta, hogy ha különböző szimbólumokat küld üzenetben egy másik játékosnak, akkor teljesen meg tudja bénítani a konzolt. Nem vírus irányítja, hanem a felhasználók egymásnak küldözgetik heccből az üzenetet. Először csak Amerikában, majd később Európában is egyre többen kaptak belőle.

Már sokan tudják, és valószínűleg meg is tették, hogy óvintézkedésből privátra kell állítani a felhasználói fiókunkat. Így csak azok írhatnak nekünk, akik a barát listánkon rajta vannak. Ahol ezt megtaláljuk: Beállítások/Fiókkezelés/Adatvédelmi beállítások/Personal Info/Messaging. Itt a Messages résznél két lehetőség közül választhatunk: a Friends Only azt fogja jelenteni, hogy csak barát írhat nekünk, de ha drasztikusan meg akarjuk szakítani a kapcsolatot a külvilággal a frissítés megérkezéséig, akkor állítsuk No One-ra, és akkor senki sem fog tudni nekünk üzenetet küldeni.

Először azt mondták, hogy a fagyás nem történt meg, ha nem nyitották meg az üzenetet, de később meg már arról írtak, hogy teljesen mindegy, megnyitjuk-e az üzenetet, vagy sem. Ha megkaptuk, akkor viszontlátás, mert már az sem segített, hogy ha mobilról törölték az üzenetet.

Volt olyan szerencsés, aki a törlés után a bekapcsológombot nyomva tartva le tudta állítani a PS4-ét, és csökkentett módban el tudta indítani. Itt a Rebuild the Databaset kiválasztva a konzol újra tudta építeni magát adatvesztés nélkül. Ha ez nem megy, akkor marad a gyári beállítások visszaállítása, ami sajnos törli a gépen lévő játékokat és mentéseket.

Én nem bírtam ki, és már megnéztem magamnak a halálos karaktersort. Persze ezt nem mutatom meg senkinek, mert addig jó, amíg nem tud róla senki. A Sony jelezte, hogy közel van a tényleges megoldáshoz, szóval hamarosan útjára indítják a frissítéseket.

Reméljük ti még nem vagytok az áldozatok között, de biztos ami biztos, tiltsátok le az üzeneteket! A többi konzolost nem fenyegeti semmi, csak a PS4-ek vannak veszélyben a javítás érkezéséig.

(Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás