promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Amerika elképedt Kanye West és Donald Trump szürreális találkozóján
Borítókép:  newsday.com
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Mi is beszámoltunk arról, hogy Kanye West vallási okokra hivatkozva megváltoztatta nevét előző albumának a címére. Azonban ezen a néven még nem elég ismert, így minden jelentős híroldal címlapján hozta, hogy
Kanye West Donald Trumppal találkozott az Ovális Irodában.
A találkozóról tudósító, ám a mértéktartásra rendkívül ügyelő amerikai hírügynökség, az AP szerint
szürreális látvány volt még a mostani, nem szokványos Fehér Házban is.
Még maga Donald Trump is azt mondta a találkozó kapcsán, hogy
ez aztán tényleg valami volt!
Az elnök ebédre hívta meg West-et, aki azonban nem rappelt, hanem – az újságírók jelenlétében – strandpapucsban érkezve mintegy tízperces monológot adott elő Trumpnak egyebek közt társadalmi kérdésekről, börtönreformról, a Chicagóban – itt töltötte gyermekkorát Kanye – elharapódzott erőszakról, mentális egészségről, politikáról.

Kanye West a kamerák kereszttüzében azt is elmondta az elnöknek, hogy megpróbálták lebeszélni őt a „Tegyük ismét naggyá Amerikát” feliratú baseball-sapka viseléséről, de ez a sapka erőt ad neki, egyszerűen „szupermannek érzi magát” benne.

A rapper bátorkodott javaslatot tenni az elnöknek, hiszen két év múlva elnökválasztást tartanak az Államokban, most pedig félidős választásra készül az USA. Kanye West, azaz Ye szerint Trumpnak el kellene hagynia az „ismét” kifejezést, ami után így hangzana az elnök szlogenje:
Tegyük naggyá Amerikát.
West kihagsúlyozta, hogy kedvelte Hillary Clintont is, Donald Trump demokrata párti vetélytársát a 2016-os elnökválasztáson, de megfogta őt Trump „férfias energiája”.

A találkozón természetesen szóba került Donald Trump eddigi legnagyobb, a világpolitikai eseményekeit is megváltoztató ügye, mégpedig Észak-Korea. Az amerikai elnök leszögezte a rappernek: mielőtt ő hatalomra került, a térség a háború felé sodródott, erre West azt javasolta neki, hogy „állítsa meg” Észak-Koreát.

A magáról végig egyes szám harmadik személyben beszélő rapper szót ejtett arról is, hogy egyszer bipoláris depressziót állapítottak meg nála, de később egy másik orvos azt mondta, a diagnózis téves, ő csupán alvászavarokkal küszködik.

A beszélgetés végén pedig következett az, amitől minden Trump-testőrnek feláll a szőr a hátán, Kanye egyszerűen, és hirtelen felállt, majd odament az elnökhöz.
Szeretem ezt a srácot, hadd öleljem át!
– mondta és széles mozdulatokkal átölelte Donald Trumpot.
Ez tényleg kedves. Szívből jött
– mondta erre az elnök.

A találkozón, majd az ezt követő ebéden jelen volt Jared Kushner, Donald Trump veje és tanácsadója, és Jim Brown az amerikai profi labdarúgó liga egyik sztárja. Politikai elemzők nem felejtik el megjegyezni, hogy Donald Trump az amerikai fekete szavazók rokonszenvének megszerzése érdekében hívta meg Kanye Westet, vagyis Ye-t.
(TK)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás