Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Rendőr vagy, és mosolyogsz? Hagyd abba!

Rendőr vagy, és mosolyogsz? Hagyd abba!

Színes

Rendőr vagy, és mosolyogsz? Hagyd abba!

Színes

Promotions 15:09
A külső szemlélő számára egészen bizarr utasítással fordult beosztottjaihoz az indiai Központi Biztonsági Szolgálat vezetése.
A parancs értelmében mostantól a reptéri rendőrök nem mosolyoghatnak annyit, mint korábban. A »széles mosoly rendszeréről« át kell állni az »elégséges mosoly rendszerére«.
A vezetés azt akarja, hogy a biztonságiak mostantól inkább éberek legyenek, mintsem barátságosak. A túlzott kedvesség ugyanis szerintük nem riasztja el a lehetséges terroristákat.

Rajesh Ranjan, a Központi Biztonsági Szolgálat igazgatója továbbmegy: szerinte a 2001. szeptember 11-i terrortámadások azért következtek be, mert a reptéri személyzet túlságosan utasbarát módon viselkedett a felszállókkal.

A nepáli rendőrség ennek pont az ellenkezőjét próbálta elérni egy 2014-es akcióval: hatszáz tréner segítségével próbálták elérni a rendőrjárőröknél, hogy viselkedjenek kedvesebben.

Tisztelet a bajusznak

A BBC összegyűjtötte azokat a meghökkentő szabálymódosításokat, mellyekkel az elmúlt években hatékonyabbá próbálták tenni az indiai rendőrök munkáját.

A Karnataka állami rendőrség júliusban azt az utasítást közölte a járőröknek, hogy fogyjanak le, különben felmentik őket a munkavégzés alól. 2004-ben a Madhya Pradesh állambeli rendőröket pénzbeli juttatásért cserébe arra vették rá, hogy növesszenek bajuszt, mert az majd nagyobb tiszteletet vív ki feléjük az utcán.

(Gaba)

Borítókép: Forrás: baaghitv.com

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria