promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Húsz perc alatt is végig lehet vinni a Half-Life első részét
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Van egy srác, aki anno 28 perc alatt nyomta végig az igen csak hosszúnak számító FPS-t. Ez a videó nekem jobban tetszik, mert nem annyira mesterkélt. De teljesen mindegy én mit gondolok, mivel a rekord 20 perc 41 másodperc.

Persze azt is hozzá kell tenni, hogy nem egy emberről van szó, hanem egy csapatról. Nevük szerint: RASH FORT, coolkid, pineapple, YaLTeR, Spider-Waffle, és FELip. Ők osztották fel egymás között a részeket, hogy ki melyiket viszi végig. Ha már nem akar jönni az a bizonyos harmadik rész, akkor legalább ezzel szórakoztassák magukat.

Ezt a műfajt úgy hívják a gamerek körében, hogy „speedrun”. Ez gyakorlatilag csak egy versengés, hogy a játék hibáit, úgynevezett bugjait kihasználva ki tudja a leggyorsabban végigvinni. Természetesen ez kiöl belőle minden élvezeti értéket, de mégis iszonyatosan népszerű játékstílus. Kódokat persze nem lehet használni, csak azokat a lehetőségeket, amiket az adott játék kínál.

A Half-Life lehet a világ egyik legjobb játéka, de természetesen ebben is vannak kiskapuk, amiket a speedrun fanatikusok ki is használnak keményen. A legtöbb csalást az úgynevezett „gauss gunnal” lehet elérni. Ez egy kísérleti fegyver a játékban, ami nagy tűzsebességgel a falakról is visszaverődő tau-részecske-nyalábokat vet. Másodfunkcióban a fegyver feltöltődik, és erősebb nyalábot vet, amely áthatol a vékonyabb falakon is, használóját pedig az ellenkező irányba löki. A visszarúgás szándékosan túlméretezett Többjátékos-módban, így a játékos, ha a másodfunkció használatával a padlóba lő, nagyon magasra „ugorván” rejtett helyeket fedezhet fel, és elmenekülhet ellenfelei elől. Ha a fegyver túl sokáig pörög feltöltve, akkor túltöltődik és kárt okoz használójában. Ezzel a fegyverrel, ahogy a videóban is lehet látni, a játékosok rengeteg részt át tudnak ugrani.

Aki kedvet kapott, lehet utánuk csinálni, én azonban maradok a klasszikus módszernél, és inkább kiélvezem a játék minden részét. Ahogy elnézem amúgy a srácok még a „loading” funkciót is kiírtották valahogy, amivel szintén perceket spóroltak. Nem tudom ez szabályos-e, de a kommentelők, akik valószínűleg kockának születtek nem reagáltak rá semmit, így gondolom az. Amúgy rengeteg részt nem értek, hogy hogyan jutnak túl rajta, de hát ez a profizmus, nem kell nekünk mindent tudni.

Amúgy neten lehet keresgélni, ha van kedvenc játékunk, ami népszerű, akkor ahhoz biztosan csinált már valaki speedrun videót.

(Torony)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás