promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Versacét venne Michael Kors
Borítókép:  wsj.com
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A Versace nemrég jelentette be, hogy felhagynak az igazi állatszőr használatával. Most pedig a divatcég húsz százalékát birtokló befektetési alap, a Blackstone megválna tulajdonától, amit 2014-ben szerzett meg, mert állításuk szerint nem hozza a várakozásokat a márka. Annyiban igazuk van, hogy a Versace tavaly előtt 7,9 millió dolláros mínuszt produkált, tavaly azonban már közel 15 millió dollár lett a profitja. A maradék nyolcvan százalék a Versace család birtokában van.

Azt nem lehet tudni, hogy a két eseménynek van-e köze egymáshoz, az azonban bizonyos, hogy a héten lesz bejelentés az ügyben – legalább is a hírügynökség szerint.

A Michael Kors mostanában nagy beruházó kedvében van, ugyanis tavaly 900 millió fontért vették meg a malajziai Jimmy Choo cipőmárkát. Azonban a vásárlás előtt a Kors sem állt igazán jól az értékesítési piacon, sőt azt is mondhatjuk, hogy hanyatlóban volt.

Az 1959-ben születt Michael Kors 1981-ben alapította Amerikában a céget, amely mostanra a divatvilág egyik meghatározó vállalata lett.

Gianni Versace 1978-ban Milánóban alapította cégét. Az olasz divatdiktátor 1997-es meggyilkolása után húga, Donatella vette át a divatház kreatív irányítását. Az alapítóval kapcsolatos, hogy januárban debütált az American Crime Story című bűnügyi sorozat második, Gianni Versace halálát feldolgozó évada, melyben Ricky Martin többek között Edgar Ramirez és Penelope Cruz mellett játszhatja Versace szerelmét.
(TK)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás