promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A tenger egy éjszaka alatt befalta a strandot
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Bizarr látványt nyújt a levegőből a Queensland állambeli Rainbow Beach városka partja a magasból. Mintha egy hatalmas száj harapott volna ki egy jókora darabot a strandból. A homokos part egy éjszaka alatt szakadt bele az óceánba, szerencsére azonban személyi sérülés nem történt, és az anyagi kár sem jelentős – közölték a hatóságok.

A jelenséget feltehetően az ár okozta. A nagy kiterjedésű „harapáshoz” azonban az is kellett, hogy a víz alámossa a partszakaszt, amelyet a nagy hullámok tovább gyengítettek, és végül egyszerűen beleszakadt az Ausztrália észak-keleti partját nyaldosó, és időnként megkóstoló Korall-tengerbe. Az omlásnak vasárnap még semmi jele sem volt, hétfő reggelre azonban már egy hatalmas lyuk fogadta a légi járőröket, akik a tengerpart fölött tették szokásos ellenőrző körútjukat.

Nem először szakadt le jelentős méretű darab a Rainbow Beach partjából. 2015-ben és 2016-ban is feljegyeztek hasonló jelenséget. Utóbbi esetben ráadásul egy kemping területe alatt indult meg a homok, 300 kempingező menekült fejvesztve a vízbe omló területről. Akkor sátrak, autók, lakókocsik és kisebb épületek is a tenger áldozatául estek.

A helyi hatóságok szerint a mostani harapás lényegesen nagyobb, mint ami a két évvel ezelőtti omlás után maradt, hiszen ahogy a videókon is látni, szinte a strand egésze eltűnt.

(fib)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás